Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

torstai 1. toukokuuta 2014

Maailman helpoin ruoka eli pappardellea savukyljen ja herneiden kera




Huomasin yhtäkkiä ajautuneeni kauas juurikin siitää ruoasta jota olen aina ylistänyt ja ruoasta joka enemmän tai vähemmän sytytti kiinnostukseni ruoanlaittoon. Olen monesti aiemminkin kirjoittanut pastasta, sen helppoudesta ja siitä kuinka oma äiti alkoi opettaamaan ruoanlaittoa itsenäisesti jo kun olin yläasteella. Pasta on edelleenkin kaikkien maistamieni herkkujen jälkeen kotiruokana lähimpänä sydäntäni. Se on helppoa ja muokattavissa mielikuvituksen rajoissa.

En tiedä miten asiat on tänäpäivänä mutta en muista, että monikaan kavereistani olisi osannut kokata itselleen valmisruokaa tai voileipää kummempaa ruokaa. Olen kyllä kiitollinen, että itse olen saanut oppia ruoanlaiton perusasioita jo pienenä ja samaa perinnettä haluan jatkaa myös oman poikani kanssa.

"En mä osaa" "En kerkiä" "Noin monimutkainen" on ainakin omaan huonokuntoiseen korvaani useimmin kaikuvat selitykset. Tämän pastaruoan kohdalla ei yksikään noista ei pidä paikkaansa. Pappardellen, savukyljen ja herneiden yhdistelmä on maailman helpointa ruokaa mutta siitä huolimatta ei mausta tarvitse tinkiä tippaakaan. Lisäksi voisi hehkuttaa pastan, savukyljen ja herneiden makuyhdistelmää joka varmastii iskee jokaiseen. Halutessaan sekaan voi vielä puristaa sitruunaa.





Halpaa savukylkeä löytyy varmasti jokaisesta hieman kioskia suuremmasta marketista, eikä todellakaan ole hinnalla pilattu. Kilohinnat liikkuu vain 8euron tienoilla, ja ainakin itse jätän mielummin ylihinnoitellun naudan paistijauhelihan hyllylle jos pitäisi valita. Pastan ja pakasteherneiden lisääminen ei juurikaan ruoan hintaa nosta. Mikäli pastavesi jo kiehuu ja pannu on kuumana, niin voi sanoa, että ruoka on valmis 8-10 minuutissa riippuen pastan keittoajasta. Pastan kiehuessa on aikaa käristellä savukyljet kullanruskeiksi ja loppu onkin enää silkkaa kosmetiikkaa. Tämä on autenttinen ja nopea ruoka. Sisältö voi kuulostaa todella ankealta ja mauttomalta mutta on oikeasti kaikkea muuta. Kaikessa rujoudessaan aivan mielettömän hvyää. 



300g savukylkeä
1 pussi kotimaisia pakasteherneitä/ tuoreita kun kesä tulee
½ sipuli
1 tuore chili pieneksi pilkottuna
2-3 valkosipulinkynttä
2 keltuaista
n.50g parmesaania raasteena
½dl  vettä
suolaa + rouhittua mustapippuria
Pappardelle pastaa (määrä oman mieltymyksen mukaan)


Eli ei muuta kuin pastat kiehumaan ja pannu kuumenemaan. Sillä aikaa silppua sipuli, chili ja valkosipuli silpuksi.  

Sekoita kulhossa 50g parmesaania, 2 keltuaista ja vesi keskenään. 

Paloittele kylki ja nakkaa kuumalle pannulle. Ruskista kylki rapeaksi ja kullanruskeaksi. Rasvaa et tarvitse, sillä kyljestä sitä kyllä irtoaa. Lisää sipulit ja chili ja laske lämpöä hieman. Sipulin ei kuulu saada väriä, vain pehmentyä. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa. 

Jos pasta on nyt valmis, niin lisää kylkien sekaan muna-parmesaaniseos ja sekoita. Lisää herneet sekaan ja sekoita. Valuta pastat siivilässä ja huuhtele. Lisää pastat pannulle ja sekoita kaikki sekaisin. Jaa lautasille, raasta päälle vielä parmesaania ja rouhi pinnalle mustapippuria. Tarjoa heti.

2 kommenttia:

  1. Samanlaista tulee täälläkin tehtyä. Herneiden sijaan joskus avokadoa :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Avocado kuulostaa muutes hyvältä. Laitetaanpa muistiin ;-)

      Poista

Aina on kiva jos kommentoit