Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

lauantai 6. syyskuuta 2014

Kotiuokaa viimesen päälle: Kanaa dijonin ja ranskankerman kanssa


Kotiruokakin voi olla ravintolatasoa ilman että se on vaikea tehdä tai, että se vaatisi miljoona komponenttia ja kattilaa. Ranskalaisen keittiön helmi on kanapata joka saa makunsa maukkaasta Dijon sinapista ja täyteläisestä creme fraichesta.

Tämä on siis esimerkki mielettömän helposta kotiruoasta jonka tekeminen ei vaadi tekijältään juuri mitään. Valkosipuleitakaan ei tarvitse kuoria vaan ne voi heittää sekaan kuorineen. Oikeastaan lopun homman hoitaakin uuni.

Vaikka pata onkin pullollaan kermaa, niin se ei ole liian tuhtia. Kylkeen kun vielä paistaa rapeaa pekonia ja höyrytettyjä ruusukaaleja ja miksaa ne keskenään pannulla, niin lisukekin on helposti hoidettu.

Mitä tässä enempiä länkyttämään, hyvä ja helppo kotiruoka kunniaan. Näillä mennään.




Kanaa dijonissa ja ranskankermassa

1,5kg kanaa (koipia, koipireisiä,rintaa,paisti jne.)
vehnäjauhoa
suolaa
pippuria
kuivattua timjamia
4 valkosipulinkynttä
2dl valkoviiniä
3rkl Dijon sinappia
1prk creme fraichea
2dl kuohukermaa

(konjakkia, jos haluat fiinimmän version)


Pyörittele kanapalat sinapissa, mausta suolalla,pippurilla ja kuivatulla timjamilla.

Pyörittele lopuksi vehnäjauhoissa.

Nosta pataan tai vuokaan. Kaada pohjalle valkoviini ja heitä sekaan valkosipulin kynnet.

Paista 200 asteessa n.20-25min.

Yhdistä creme fraiche ja kerma

kaada seos vuokaan ja paista vielä 175 asteessa n.30min



10 kommenttia:

  1. Vaikka tässä on juuri syönyt tillilihaa ja kanaviillokkia itse, niin silti tästä tuli nälkä... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mut onneks tää on helppo heittää vielä iltapalaksi :-) tilliliha rocks :-)

      Poista
  2. Niin totta, pata on loistavaa kotiruokaa. Sitä on vaikeaa pilata.
    Superresepti taas kerran.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jonna!

      Jos talvella saat kania jostain,niin tää toimii hyvin sille ;-)

      Poista
  3. ooh miten lohdullista! Onneksi kesä on ohi eikä tarvitse enää teeskennellä innostusta kasviksista ja salaateista :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oot kyllä oikeessa. Padat esiin ja pimeitä aamuja tilalle.

      Poista
  4. Oi, herkullista! Tätä täytyy testata :)

    VastaaPoista
  5. Kiitos loistavasta ohjeesta! Perheen kaksivuotiaskin syö tätä innolla: "isää kang kang" = lisää kanaa. Otin ohjeen talteen, että tulee kolmannenkin kerran tehtyä.

    VastaaPoista
  6. Wow, this looks very delicious. We are thinking something different to make for dinner this week and this looks pretty easy to make. Thanks fro the share. Have a wonderful rest of your week.
    World of Animals

    VastaaPoista

Aina on kiva jos kommentoit