Kyllä vain, fritattua jädeä. Ei ehkä mikään arkisin tai tunnetuin versio jäätelöherkuista, mutta kokeilemisen arvoinen sekin. Ja jos ihmettelet etteikö se jäätelö sula, niin voit olla huoleti. Ei se sula. Itse asiassa leivitys eristää todella hyvin lämpöä. Uunijäätelössä valkuainen ilmakuplineen eristää lämpöä, ja baked alaskassa eristyksen hoitaa kakkupohja sekä marenki.
Idea itseasiassa lähti frittibanaaneista. Sitten mietiskelin josko voisi asian kääntää toisin päin. Fritataanpa välillä jäätelöä. Kun luulin asian olevan hieman uniikki, niin selailu googlessa teki selväksi, että ei tässä juurikaan mitään uutta ollut, paitsi minulle. Hyvä niin. Jälkiruoka ihan kiva, ja kyllä tällä varmasti vieraan jos toisenkin yllättää. Tuskinpa kauhean moni on fritattua jädeä syönyt, saati tehnyt itse.
Ja koska seuraksi oli tarkoitus saada banaania jossain muodossa, niin hautasin sen hasselpähkinöiden kera krokanttiin. Ei muuten ollut lainkaan paha yhdistelmä. Ainoa asia jonka aion muuttaa ensi kerralla on corn flakesit. Ne kannattaa suosiolla jättää aika karkeiksi jauhoiksi, ei ihan hienoksi. Näin saa vielä rapeamman kuoren jäätelöön.
Helppo Frittijäätelö
8 palloa jäätelöä
Kookoshiutaleita
Corn Flakes muroja
1rkl sokeria
2 kanamunaa
kanelia
tilkka maitoa/kermaa
Pyörittele 8 jäätelöpalloa ja pakasta tunnin verran. Pyörittele sitten pallot kookoshiutaleissa ja pakasta vielä muutama tunti (2-3)
Yhdistä kanamunat,kerma (n.1rkl) ja jauhettu kaneli (n.1reilu tl) ja vispaa rakenne rikki. Laita toiseen kulhoon Corn Flakes murot ja murskaa hieman pienemmäksi, ei ihan jauhoksi. Pyörittele jädepallot ensin kanamunassa ja sitten muroissa. Frittaa n.180 asteessa nopeasti. Vain 20-30s riittää. Nosta pallerot talouspaperin päälle ja valuta rasvat. Tarjoa heti.
kuulostaa enemmän kun hyvältä setulta!
VastaaPoistatestiin.
Tänks Törö!
PoistaNyt vaan frittaileen!
Kuulostaa ihan liian hyvältä :)
VastaaPoistaKiva kuulla!
PoistaMakukin oli todella huippu :)
dude - susta tuli (viimeistään nyt) mun idoli :-) Aivan mahtava idea! Niin, ja myöhästyneet onnittelut menestyksestä siinä jädeskabassa!
VastaaPoistaHei dude tänk juu! Kun Andalusian kovin ruokalähettiläs sanoo noin,niin olen otettu :) kiva kuulla,sillä itsehän fanitan sun kokkauksia antaumuksella.
PoistaEn edes tiennyt ton kisantuloksista aiemmin. Ikuisena kakkosena (tiedät kyllä mun ikuisen kakkossijan) oon aikas iloinen et noinkin tasokkaassa skabassa helähti jälleen...kakkossija :)
No viimeistään nyt on nälkä.
VastaaPoistaSit vaa jädee frittaamaan niin helpottaa.
PoistaFritattu jäätelö on kyllä ihan sikke hyvää. Jossain ravintolassa on tullut syötyä ja kokeilulistalla jo aikoja. Kiitos inspiraatiosta :)!
VastaaPoistaollos hyvä :) itelle oli eka kerta,mutta ei todellakaan viimeinen!
PoistaRrrrrrakastan kaikenlaista friteerattua, siis kohtuuden rajoissa tietty ;) ja tätä voisinkin testata yhden ystävän kanssa, joka ymmärtää myös frittiherkkujen päälle ;)
VastaaPoistaMehän ollaan sit ihan samoilla linjoilla. Kumpikin tykkää fritti ruoasta ja pastasta! Ja ilman muuta,tätä sun on tarjottava sille kaverilles :)
PoistaTätä olisi mielenkiintoista maistaa. Kaikki friteerattu on hyvää, niin miksei jäätelökin.:)
VastaaPoistaAivan. Yllätyin kyllä itekin kuinka hyvää jäätelö oli fritin kautta :) rohkeasti kokeilemaan
PoistaHei, hienoa, että joku on tehnyt friteerattua jäätelöä! Reilu 20 vuotta sitten söin sitä muutamia kertoja Roomassa eräässä kiinalaisessa ravintolassa ja oli hyvää. Suomeen palattuani kyselin aikani Helsingin kiinalaisista - minua katsottiin hieman hämmentyneinä, kukaan ei ollut kuullutkaan friteeratusta jätskistä. Rooman kiinalaisessa frittijätskissä oli taikinakuori, jossa oli mielestäni hieman mantelia, annos tarjottiin karamellimaisen kastikkeen kera.
VastaaPoista