sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Kuin kala vedessä: Siikaa ja Simpukkarisottoa

Hellurei ja hellät tunteet. Kovin on rankka viikonloppu takana, paukut todella kateissa. Perjantai ja lauantai oli ravintolassa yhtä meininkiä. Varsinkin kun tulee 82 asiakasta kerralla, ja haluaa kolmen ruokalajin menun lautasille. Seisovaapöytää emme myy. 2 päivää peräkkäin tupa täynnä nälkäisiä ihmisiä, sen jäljiltä vaeltaa aivan haamuna. Duunissa kun joutuu heittään eri vaihteen silmään kun kotikokkauksessa. Siinä ite muuttuu aina ihan robotiksi, joka vaan tekee ruokaa eikä kerkiä ajatteleen mitään muuta, ei edes tauolle menoa tarvi ajatella. Ja damn, tuo vaihde jää päälle kotonaki, silloin nukkuminen on vaikeeta kun yömyöhään on vielä kauhee syke päällä.


Kaikesta huolimatta eilen ehti kuitennki kokkaamaan nopeasti ennen duunia siikaa ja simpukkarisotta sekä hummerikastiketta. Kuulostaako hienolta? sitä se ei ole. Tai on,mutta ei vaikeata, ja vieläpä nopeeta, mikäli 30min päivän ruoalle järjestyy.

Tänään olisi tarkoitus vielä kokkailla kaverin kanssa vapaapäivän kunniaksi merikrottia? Oletteko maistanut? Olisi kiva tietää mitä olette moisesta herkullisesta rumiluksesta väsäilleet. No mutta päivittelen sitten siitä myöhemmin


Siika

2 filettä siikaa
voita
suolaa
valkopippuria

paista fileet vaahtoavassa voissa kauniin ruskeaksi. Mausta vasta lopuksi. Valmista kastike siian paistoliemeen.

Simpukkarisotto

1/2 prk savustettuja sinisimpukoita (esim.Pirkka)
2dl Risottoriisiä
1/2dl Valkoviiniä
2-3dl kermaa
1 sipuli
1-2 Valkosipulin kynttä
1/2 Sitruunan mehu
Suolaa
pala voita

Freesaa risottoriisi,simpukat ja sipulit. Kun sipuli on pehmeää lisää kerma, viini ja anna muhia pienellä lämmöllä 15-20min, lisää kermaa tai vettä  tarvittaessa sen mukaan paljonko riisi imee nestettä. Risoton pitää olla oikein kermaista, ei kuivaa. Lisää lopuksi sitruunamehu ja  n.50g pala voita ja anna sulaa sekaan

Hummerisoosi

Siian paistoliemet
2 tl voita
1tl vehnäjauhoa
1rkl Hummerifondia
1 rkl Tomaattipyreetä
2dl kermaa

Lisää voi liemeen ja sekoita jauhot. Anna paistua hetki ja lisää loput aineet. Anna muhia 10min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Aina on kiva jos kommentoit