sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Sorsanrintaa vadelmaglaseerattuna ja porkkanapyree

Pääruoaksi tänään tuli väännettyä sorsanrintaa, joka on kyllä herkkua, mikäli riistasta diggaa. Sorsassa kyllä riistan maku on ainakin esillä. Kaikki ei riistan mausta välitä, mutta tänne naamaan uppoo kaikki.
Viimeksi kun kokkailin sorsaa tein sorsalle calvadoksella liekitetyn omena-kaneli kastikkeen, mutta tällä kertaa valmistin vadelmista,punaviinistä ja balsamicosta siirappimaisen kastikkeen jolla valelin lihat ennen lautaselle päätymistä ja kastikkeen virkaa hoiti vadelma-karpalomajoneesi. Vadelma kyllä sopii sorsalle erityisen hyvin. Jälkkäriksi tein vielä herkullisen raparperi jälkkärin, siitä myöhemmin.



Maha on täynnä sorsaa, olen laiska kirjoittamaan ja sorsa rockaa joten ei muuta kun reseptit kehiin.


Sorsanrintaa, porkkanapyree,vadelmaglaze,vadelmamajo, paisettu appelsiini, balsamicopunajuuret ja lohkot

Sorsa:

2x sorsanrinta
suolaa
pippuria

paista sorsat voissa ja timjamissa n.1min per puoli. laita uuniin 150 asteeseen 5-8min. anna vetäytyä hetki foliossa. Leikaa paloiksi ja valele glazella

Vadelmaglaze:

2dl vettä
1dl punaviiniä
1 rkl balsamicoa
1dl vadelmia
1rkl sokeria
1rkl kanafondia

Kiehauta kaikki ainekset kattilassa. Soseuta ja siivilöí.keitä kunnes 1/3 jäljellä

Porkkanapyree:

4porkkanaa kuorittuna ja pieninä paloina
2dl kermaa
50g voita

keitä porkkanat aivan pehmeiksi.siivilöi ja soseuta ja lisää voi ja tarvittaessa siivilöityä kermaa.

Vadelmamajo

Yhdista 2/3 dl majoneesia ja 1 rkl glazea

Paisettu appelsiini:

1 appelsiini
aurajuustoa

leikkaa appelsiinin lihat lohkoiksi ja heitä kuoret pois. Paista pannulla sorsan paistoliemessä.
tarjoa aurajuuston kanssa.

Balsamicopunajuuret:

1punajuuri kuorittuna ja lohkoina
1/2rkl balsamicoa
1/2 rkl sokeria
rosmariinia
1 tl hunajaa

yhdistä kaikki aineet ja anna olla uunissa 150 asteessa 30min

Lohkot:

2 isoa pottua lohkoina
2 rkl öljyä
valkosipulia raasteena
suolaa
timjamia

Yhhdistä kaikki aineet ja olla uunissa ensin 250 asteessa 12min ja sitten 150 asteessa 25min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Aina on kiva jos kommentoit