lauantai 10. marraskuuta 2012

Täydellinen Saltimbocca

Tänään sain himassa kaverin kanssa aikaiseksi Saltimboccaa, ja lihaksi valikoitui pakastimesta herkulliset Fasaanin rinnat, eli fasubocca. Fasaani on on hyvää, mutta myös todella vähärasvasta ja ilman mitään rasvasta lisäkettä se on tappavan kuivaa. Se on siis täydellinen raaka-aine saltimboccaan. Saltimbocca on lyhykäisyydessään liha/kana/kalaruoka jonka pääle on rullattu salviaa ja esim.serranoa, täydellistä siis.


Koska ruoka on perin italialaista, niin ei laitettu kylkeen lapin puikulaa, vaan herkullista polentaa. Hieman salviavoissa paistettua porkkanaa ja Karpalokastiketta. Helppoa ja niin helvetin hyvää!

Fasubocca 2:lle

2 fasaaninrintaa
salvianlehtiä
4 siivua serranoa
voita paistamiseen

ota fasaaninrinnat ja laita päälle suolaa,pippuria ja muutama salvianlehti. Kääri serrano päälle ja paista voissa hieno väri. Laita uuniin 170astetta ja anna olla 8-10min.

Vadelmakastike

fasaaninpaistolientä
1dl demi-glacea
Karpalohyytelöä
voita
fariinisokeria

yhdistä kaikki aineet paitsi voi ja anna kiehua kokoon. lisää voi.

salviavoissa paistetut porkkanat

2 porkkanaa
voita
salviaa
suolaa

leikkaa porkkanat haluamaasi muotoon. Sulata pannulla voi ja lisää salvia. Kun voi vaahtoaa lisää porkkanat. paista kaunis väri ja laita uuniin 200 astetta ja anna olla 10min

2 kommenttia:

  1. Hmmmm.... Meidän tontilla tallustee usein fasaani jos toinenkin. Saiskohan niistä tällaista herkkua ;D

    VastaaPoista
  2. joo,
    ilman muuta. laittakaa pannulle vaan ;)

    VastaaPoista

Aina on kiva jos kommentoit