torstai 20. joulukuuta 2012

Kaneli-calvadospossu,Tähtianis rosolli & Pipar Trifle

 
Possua pöytään!
 





Aikani taistelin, etten sortuisi jouluruokiin ennen aattoa. "Kovasta" otteestani huolimatta olen hivuttanut itseäni kokoajan lähemmäksi joulua, nyt oltiin jo toinen jalka joulussa. Päivällä pakkasta tyhjätessä päädyin possuun, sitten tuli kaneli,vielä omena ja tietysti Calvados.

Vihanneslootasta vielä kaivoin porkkanaa ja punajuurta, koska sitä omenaakin oli, siitä tulee tietty rosolli. Tosin hieman viritetty rosolli, joka oli kyllä posiitivinen ylläri. Makua antoi tähtianis porkkanoille, Rosmarinia punajuurille.

Possu
 
1kg possun uunilihaa
2-4 kanelitankoa
1l vettä
1/2dl Calvadosta
4 luumua
2 Punaista omenaa
2 lihaliemikuutiota
1-2 punasipulia
Persiljaa
suolaa
pippuria



Kaikki vain yhtäaikaa pataan. Kansi kiinni. Pata 200 asteiseen uuniin. Laske heti lämpö 150 asteeseen. 2 tunnin päästä 100asteeseen ja anna olla vielä 2-3 tuntia.

Tähtianiksella kruunattu Rosolli
 
4 porkkanaa kuutioina
4 punajuurta kuutioina
2 Punaista Omenaa
6 tähtianista
1 iso punasipuli silppuna
Kuivattua/tuoretta rosmariinia
muutama neilikka
suolaa
sokeria

Kietä porkkanat tähtianiksien kanssa,punajuuret erikseen rosmariinin ja neilikan kanssa. Voit myös keittää ne samassa jos haluat, mutta punajuurella kestää kauemmin, jolloin porkkanoista tulee liian veteliä,hyi!

Yhdistä kaikki ainekset ja anna jäähtyä, tai tarjoile heti lämpinä.

 
Pipar Trifle
 
4-6 piparia
150g Mascarponevaahtoa
1dl Vadelmapyreeta
 
vaahto:
150g mascarponea
1dl vaahdotettua kermaa
1dl sokeria
 
Yhdistä mascarpone,sokeri ja kermavaahto massaksi
 
Vadelmapyre:
 
1dl vadelmia
tilkka Cointreauta
1rkl tomusokeria
 
Lyö kaikki ainekset blenderiin. Pyöräytä muutaman kerran, ja valmista! Lisää tarvittaessa tilkka vettä.
 
Lado kupin pohjalle murskattua piparia, jotka kostutat konjakissa (ei pakko) sitten päälle kerros mascarponevaahtoa,sitten pyreeta jne. tee niin monta kerrosta kuin haluat tai saat kuppiin mahtumaan.





1 kommentti:

Aina on kiva jos kommentoit