sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Paras,Kaunein,Simpukat Cafe De Paris

 
Ihan äkkiseltään ei tule mieleen mitään kauniimpaa ja herkullisempaa kuin eilinen simpukat cafe de paris liemessä....
 
 
Simpukat on etanoiden ohella sellasta lemppari pikku herkutteluruokaa. Tarkennan vielä että sinisimpukat, ei vihersimpukat. Jälkimmäisistä en juuri välitä. Cafe de Paris seos tuli opittua koulussa, ja muistan opettajan sanoneen, että kyseinen seos pitää sisällään huimat 24 ainesosaa. Maustevarastoni on onneksi kattava, ylipursuava ja kyseisen kaapin tavarat tippuu aina niskaan kun oven avaa. Hermot on mennyt monesti, mutta juuri tälläistä herkkua varten on hyvä, että sinne on kaikkea kerätty.
 
 
Simpukat Cafe de Paris
 
75g voita
Loraus Öljyä
1tl Kurkumaa
1tl Currya
1tl Savu-tai tavallista paprikajauhetta
0,5tl Cayannepippuria
0,5tl Chilijauhetta
1tl Kuivattua Rosmariinia
1tl Basillikaa
1tl Oreganoa
1tl Kuivattua Timjamia
1tl Kuivattua Rakuunaa
1tl Kuivattua Meiramia
1tl Sinapinsiemeniä
1tl Fenkolinsiemeniä
Reilusti Tuoretta Tilliä
Reilusti Tuoretta Persiljaa
1 sipuli silputtuna (puna-tai 2 shalottia)
1 yksikyntinen valkosipuli murskattuna
1/2 Sitruunanmehu
1rkl Tomaattipyrettä
1rkl Worchesteriä
4cl Konjakkia
2dl valkoviiniä
3dl kuohukermaa
Omana lisänä vielä silputtua Sitruunamelissaa
 
1kg Sinisimpukoita (kuorellisia)
 
 
 
 Voita kattilaan tai pataan ja loraus öljyä. Lisää sekaan sipulit ja freesaa. Sitten lisää mausteet ja jatka freesaamista. Lisää tuoreet yrtit ja jatka freesaamista. (miedolla lämmöllä,ei ruskisteta) Lisää sitten kuivatut yrtit ja freesaa minuutin verran. (Vou, mikä tuoksu,eikö?) Lisää voita/öljyä tarvittaessa.
 
Purista sekaan puolikas sitruuna ja anna kiehahtaa. Lisää sitten pyre, worchester ja viini. Anna viinin kiehahtaa. Lisää konjakki ja kiehauta.
 
Lisää sitten simpukat (itse käytin esikeitettyjä, jos käytät tuoreita,kiehauta ne eri kattilassa alussa)
ja kerma ja  anna kerman vain kiehahtaa kerran. Nosta liedeltä ja nauti tuoreen vaalean leivän kanssa. Nauti elämäsi maukkaimmat herkut
 
 
Tuoretta leipää sitten kastellaan herkulliseen liemeen. Lientä on hyvä ryystää simpukan kuorella. Et siis tarvitse lusikkaa lainkaan.
 
 
 
.... ja naama vääränä herkutellaan...
 

2 kommenttia:

  1. Tuleepa huikea määrä eri mausteita, mutta on sitten maku ja tuoksukin sen mukainen. Täytyy joku kerta tuoda taas pussillinen simpukoita kaupungissa käydessä. Meillä tykätään mausteista, joten tätä tehdään varmasti.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo paljon tulee kaikkea olematta kuitenkaan sekavan makunen. Vois sanoo, että jokasella aineella on oma osansa. Kokonaisuus on kyl loistava

      Poista

Aina on kiva jos kommentoit