maanantai 22. huhtikuuta 2013

Jotain helppoa, eli purjo-chevre risotto ja kylmäsavulohta

 
 
 
Viime viikko meni aivan täysin duunissa ja lauantaina vielä piti kyhäillä tuttujen 30v pippaloihin ruoat. Positiivista oli se, että kaikki tykkäsivät ruoasta jota tein. Se jos joku lämmittää mieltä. Tänään piti olla vapaa päivä, huom.piti, vaan ei ollut. Työkaveri on kipeänä ja se siitä rennosta illasta.
 
Koska työpäivä tuli hieman puskista, oli pakko tehdä jotain helppoa niistä jutuista joita kaapista löytyy. Nyt kaapista löytyi vuohenjuustoa,pala purjoa ja kylmäsavulohen jämät. Risotto riisiäkin oli juuri kahdelle. Ihmeen hyvää ruokaa ja kesäistä fiilistä siis löytyi kaapin perukoilta ja laiskana vältyin kauppareissulta. Tämän syötyä ihmettelin sitä miksi en useammin tee näin yksinkertaista ruokaa? Jos joku väittää ettei hyvän ruoan teko ole helppoa, tämä todistaa senkin vääräksi. Nyt meinaan on kesäfiilistä jo ilmassa,aurinkokin on uskaltanut tulla jo esiin ja 10 asteen ylityskin oli eilen. Lauantaina korkattiin myös grillikausi ja grilliin eksyi komeat 200gramman naudan ulkofileet, not bad!
 
Ruoka on simppeli, freesaa riisit ja sipuli reilussa voissa, mutta älä polta riisejä tai ne ei turpoa. Kun riisinjyvä on niin kuuma, ettet pysty pitään sitä sormien välissä 2 sekuntia pidempään, on homma valmis. Sitten sekaan loraus valkoviiniä ja anna kiehahtaa. Sitten sekaan 2dl kermaa ja palanen vuohenjuustoa. Anna riisien poreilla kermassa n.20min. Lisää nestettä tarvittaessa ja mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan. Nautiskele kylmäsavulohen kanssa, ja lorauta päälle vielä lopuksi kunnon loraus oliiviöljyä. Nauti yksinkertaisuudesta parhaimillaan.


15 kommenttia:

  1. Tuossa on kyllä sellaiset ainekset että voih,tuli nälkä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä sellaiset ainekset,että multa lähti nälkä :)

      Poista
  2. Maistuis!:) Ja kiitokset riisivinkistä. Koitan muistaa ensi kerralla risottoa tehdessä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :D kandee kyl muista tuo vinkki. Pikkuasia mutta iso vaikutus lopputulokseen :)

      Poista
  3. Mä vihaan risottoa! Mulle se on aina ollut sellainen pakon edessä syötävä riisisotku, kun ei kaapista muutakaan löydy (no nyt ei kyllä löydy sitäkään). Ravintolassakaan ei huvita tyytyä risottoon kun tarjolla on niin paljon kaikkea muutakin :D Mikähän mun mielen muuttais...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. sä et oo syöny sit hyvää risottoa :) risotto on hyvää. Avoimin mielin kokeileen ravintolaan hyviä risottoja :)

      Poista
    2. Minä vihaan lisäkeriisiä, varsinaisesti jos on tehty pakkauksen ohjeella, mutta hyvä risotto maistu vaikka valtiovieraille!!!

      Poista
    3. Sanja,oot niin oikeassa. Hyvä risotto maistuu aina :)

      Poista
  4. Mmmmmhhh, chevreä <3 Tämä päätyy kokeilulistalle.
    Jos joku vihaa risottoa, hän todennäköisesti vihaa "risottoa", sitä suomiriisimössöä jossa on ylikypsäksi keitettyä irtonaista riisiä ja pussillinen hemapaa. Ei sitä voikaan syödä.
    Kun sen sijaan pääsee maistamaan oliiviöljyssä ja luuytimessä kuullotetusta riisistä haudutettua oikeaa risottoa, tietää mitä herkkua risotto on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo kandee kokeilla,tää sopii hyvin kalan ja kanan kanssa.

      Sain läpät mielikuvat tosta "suomirisotosta" siitä kuivasta perus riisi,herne-maissi-paprika sotkusta :) yäk!

      Kiitos tuosta luuydin ideasta,niitä kun on sopivasti pakkasessakin! Menee kyl kokeiluun



      Poista
    2. Noniin, tästä siinä luultavasti on kyse! :D

      Poista
    3. Wapun kunniaksi päätettiin avata meidänkin ruokablogi yleiseen ihmettelyyn. Sinne pääsee kurkistamaan osoitteessa
      http://epatrendikasruokablogi.blogspot.fi/
      tervetuloa :)

      Poista
  5. Useimmiten olen huomannut yksinkertaisen ruoan olevan sitä maistuvinta :-) Näyttää ja kuulostaa herkulliselta tuo risotto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kyllähän se näin on: simppelit ruoat,simppelit maut on aina parasta :)

      Poista

Aina on kiva jos kommentoit