lauantai 4. toukokuuta 2013

Nam!Valkosuklaaterriini... ja se arvonta

 
 
 
Terriini, tuo varmasti monien mieleen jonkin suolaisen pateen tai terriinin. Monille se tarkoittaa vähintäänkin jotakin suolaista. Korjataan tuokin käsitys, ja tässä vaihtoehdoksi jälkiruoka. Valkosuklaa, kiwi ja mansikka, oi nam mikä kesäinen yhdistelmä makeutta. Terriinistä saa hyvännäköisen jälkiruoan, ja se tekeminenkin on helppoa, todella helppoa.
 
Itse tykkään kyseistä jälkkäristä sen verran, että olen suunnittelut sitä myös työpaikkani tulevaan kesä menuun. Juurikin siksi, että mielestäni siinä yhdistyy kaikki kesän tarpeet. Terriini on kylmä, ja toimii jäätelön sijasta, eikä koneita tarvita. Mansikat kuuluu ehdottomasti kesään, ja kiwi tuo mukaan kivaa kontrastia ja maku sopii yhteen mansikoiden ja valkosuklaan kanssa. Jos et ole kokeillu, niin kannnattaa kokeilla.
 
Vielä lisäksi se viime kuun arvonta jonka olin täysin unohtanut. Niille jotka ei tiedä mistä on kyse, niin tiivistettynä ideana on se, että arvon joka kuukausi jonkun lukijan/kommentoijan joka sitten voittaa jonkin kokkikirjan tai muun ruokaan liittyvän jutun. Eli liittymällä lukijoiden joukkoon sivupalkissa, google+ palvelussa tai kommentoimalla olet mukana karkeloissa. Viime kuussa arpa suosi Punavuori Gourmet blogin takaa löytyvää Anikoa. Onnea siis sinne, ja kirjaksi valikoitui 320 sivuinen, yli 100 ohjetta sisältävä Keksit kirja. Saas nähä ketä arpa suosii tässä kuussa
 
 
Valkosuklaa Terriini
 
3dl kermaa
3 keltuaista
300g Valkosuklaata
3-4 liivatetta
 
 
 Sulata suklaa vesihauteessa ja laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
 
Sekoita 2dl kermaa ja keltuaiset. Vatkaa kattilassa miedolla lämmöllä kunnes seos on paksua. Älä kypsennä liikaa, ettei keltuaiset kokkaroidu.
 
Kiehauta 1dl kermaa, ja lisää vatkaa kuumaan kerman joukkoon liivatteet.
 
yhistdä kerma-keltauismassa, sulanut suklaa ja liivate keskenään. Kaada seos kelmutettuun pieneen esim. terriinivuokaan ja anna hyytyä kylmässä ainakin 3h
 
Nauti kesän paras jälkkäri mansikoiden ja kiwin kera
 

18 kommenttia:

  1. Pahuksen kiiviallergia.. Mutta äkkiäkös sen korvaa jollakin toisella hedelmällä, tai nauttii pelkkien mansikoiden kera. Tulee muuten nättejä annoksia, kun tekee terriinit vaikka viinilaseihin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu,mansikat riittää ihan hyvin,myös vadelma ja mustikka sopii hyvin valkosuklaan kanssa :)

      Poista
  2. Oi nam... hyvä jälkkäri missä vaan ruokalistalla :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitti :) näillä sokereilla pärjää kesän :)

      Poista
  3. Tätä on pakko kokeilla heti huomenna ja sitten äitienpäivänä. Maistan tuon maun jo suussani.

    VastaaPoista
  4. Mikä tästä sitten tekee terriinin? Mä olen aina kuvitellut että terriini on uunin vesihauteessa paistettua mureketta. Tai ainakin jotain suht kiinteää massaa pötkössä :D

    Mutta tästähän minä saan karpin version vaihtamalla valkosuklaan tummaan, njam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terriini js terriini. Tässä tapauksessa ehkä koostumus ja ulkonäkö,varsinkin jos sen tekee terriinivuokaan. Toisaalta maku on kuin valkosuklaajäätelö :D jos antaa hyytyä kunnolla koostumus on sitä suht kiinteää massaa pötkössä.

      Ja onnistuu kyllä myös hyvin tummastakin suklaasta

      Poista
  5. Minua heitettiin jokin aika sitten haasteella, jonka haluan nyt ehdottomasti heittää sinulle. Haaste löytyy blogistani http://keijukaistenmaan-herkkublogi.blogspot.fi/2013/05/blogihaaste.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos haasteesta. Yritetään vastailla tuohon. Sain saman haasteen jo alkuvuodesta ja se oliki yllättävän työläs :)

      Poista
  6. Tätä joutuu varmaan kesällä kokeilemaan...

    VastaaPoista
  7. Ihanan näköinen ja jälkkäri mitä on pakko päästä kokeilemaan!

    VastaaPoista
  8. Vastaukset
    1. Ollos hyvä :) laitahan vaan yhetystietos, nii pistän sit opuksen tulemaan

      Poista
  9. Wau, aivan upeita kuvia! Todella taiteellista ja kyllä tulee vesi kielelle :)

    VastaaPoista

Aina on kiva jos kommentoit