torstai 17. heinäkuuta 2014

Rennosti Hummeria Bloody Mary-pastan kera





Hummeri on ruokana siitä mielenkiintoinen, että ennen sitä ei syötetty edes vangeille. Sitä pidettiin niin vastenmielisenä ötökkänä, että edes pahamaineiset eivät olleet sen arvoisia. Samaan aikaan toisaalla köyhät asukit saarilla eivät juuri muuta saanutkaan kuin hummereita,ostereita,rapuja ja simpukoita, eivät kuulemma olleet muun arvoisia. 

Sittemmin on touhu muuttunut ja moni köyhemmän kansan herkuista nousikin muka parempien ihmisten lautaselle. Ruoka on ruokaa ja minulle kaikki on vain ruokaa enkä tosiaan jaksa vaivautua luokittelemaan kenelle kuuluu mikäkin ruoka. Solmio kaulassa, muka iso asema yhetiskunnassa tai sitten vain minunlainen pussihousu-pystytukka silloin tällöin revenneissä farkuissa, aivan sama! Hummeri on rentoa fääst fuudia. Ok, on se kallista mutta jättämällä viikonlopun kaljakorin ja röökiaskit kauppaan voi nautiskella hummeria, siis ihan hyvää ruokaa. En edelleenkään ole mikään hummerifani,saati niin kova osterifani että liittyisin johonkin jengiin niiden puolesta. 

Kokeile hummeria joka on täytetty valkosipuli-chilivoilla ja tarjoillaan ihan rennosti vain Bloody Mary-pastan kanssa. Ohje lienee jostakin herra Ramsayn jutuista. Gordon tosin taisi skippailla sitruunan ja sellerin mutta mielestäni ne on kovinkin keskeinen osa Bloody Marya. Tosin Bloody Marya on ruokiin yhdistetty ennen Gordoniakin. Ei siis uus juttu mutta sitäkin maukkaampi. 

Jos hummeri ei kiinnosta pätkääkään, niin tällä ohjeella kannattaa tehdä vaikka jokirapupastaa tai jättiravuista samaa settiä grillin kautta. Kokeile & Ihastu!



Ihan vaan hummeria Bloody Mary pastan kera

Hummeri: (voi riittää 4 puolikkaalle)

1-2kpl per syöjä 

halkaise hummerit kahtia. (tsekkaa Instagramista videoni, niin voit saada paremman käsityksen)
kaavi ylimääräiset möhnät pois ja poista suoli. Irrota sakset ja murra niistä kuori.

200g huoneenlämpöistä voita
loraus konjakkia
10 valkosipulinkynttä murskana
1pnt korianteria silputtuna
3 chiliä silputtuna

Sekoita kaikki voin ainekset sekaisin ja täytä hummerit ja sakset.

grillaa hummereita pikaisesti tuulikuumalla parilalla.

Bloody Mary pasta

spaghettia tai linquinea
1dl paseraattua tomaattia
4rkl worchesteria
2rkl tabascoa
2-3 valkosipulinkynttä
1 sipuli
pala varsiselleriä pieneksi pilkottuna
loraus vodkaa
1 sitruunan kuoret raastettuna
öljyä
rapeita leivänmuruja

Keitä pasta melkein Al dente

freesaa sipulit ja selleri lisää tomaatti, worchester ja tabasco anna poreilla miedolla lämmöllä n.10min. Lisää lopuksi vodka ja anna kiehahtaa nopeasti. Vodka saa myös maistua.

lisää sekaan spaghetti ja sekoittele kunnolla kastikkeen joukkoon. Lisää viimeisenä päälle raastettua sitruunankuorta ja rapeita leivänmurusia tuomaan vähän rapeuttakin.

tarjoa hummereiden kanssa.




14 kommenttia:

  1. Olen raaskinut syödä hummeria vain Balilla. Ehkäpä jossain vaiheessa ostan kotiin ja kokkaan :) mistähän sitä saa edes ostaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ostin iha citymarketin pakastealtaasta,sopivan fiiniä mulle :-)

      Poista
    2. Anna: Ihan Cittarin pakastekaapista. Olivat näköjään meilläkin ostaneet lisää, kun taannoin tyhjäsimme kaupan niistä.

      Poista
    3. Taidat olla teidän cittarin kauppiaan mielestä lemppariasiakas ;-)

      Poista
    4. Tack! Tarviipa käydä Citarin pakastealtaalla tsekkaamassa hinnat :)

      Poista
    5. Heiluu jossain 12€ugenin tienoilla/kpl. Onnea ja kyl mansen cittareista löytyy :-)

      Poista
  2. ...ja just kun mä meinasin pyytää sua Jonesi hummeri-osterikerhon kunniajäseneksi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko se laakista kunniajäsenyys? jos te kokaatte ja mä saan vaa syödä,niin liityn heti.

      Poista
  3. Venezuelassa asuessa kävimme pari kertaa kaupungin parhaassa hotellissa brunssilla,ja siellä sai syödä niin paljon hummeria kuin jaksoi (Lobster Thermidor) Oi niitä aikoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No vou,sielä ei varmaa hummerille paljoa kappalehintaa tullut :-)
      Sellaselle brunssille mä haluan,nyt.

      Poista
  4. Hyvin on mennyt makumaailmat yksyhteen viikonloppuna :D Nautiskelin elämåni ensimmäisen hummeriaterian ja illalla päälle bloody maryja tabascolla täällä tien päällä Kanadan rannikolla. Ai että oli hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kappas vaan. Sulla on kyllä asiat ollu paremmin :-) terv. Hän joka notkuu pohjanmaan rannikolla

      Poista

Aina on kiva jos kommentoit