maanantai 8. syyskuuta 2014

2 herkullista askelta kohti meksikoa



Blogi on mukana Valion ja blogiringin järjestämässä kampanjassa jossa on tarkoitus keksiä reseptiikkaa uudelle Valion TexMex Juustoraasteelle.

Koska sosiaalinen media miljoonine hakukoneineen on pullollaan tortillaa, enchilladaa, quesadillaa sun muuta salsaa, niin ajattelin lähestyä Meksikoa hieman eri suunnasta pitäen homman kuitenkin sen makuisena.

Koska minulle Meksikolainen keittiö nojautuu teittyihin asioihin, niin myös reseptini nojaa niihin. Juustokumina,chili,paprikajauhe,avocado,salsa,lime, niihin turavudun tuon tuosta. Kliseisiä kuin sombero ja tekoviikset mutta jostain ne kliseetkin alkunsa saavat.

Koska etanat on minulle suurinta herkkua ja myös TexMex ruoka, niin nyt sain ajatuksen yhdistää Ranskalaisen klassikon ja Meksikolaiset maut. Toki etanoita yt syödään ympäri maailmaa mutta... niin.

Etanoiden perinteinen valkosipuliversio provencale korvattiin mahtavalla texmex voilla johon makua haettiin korianterista,valkosipulista,juustokuminasta, chilistä,savupaprikasta ja limestä. Päälle vielä tuhti gratiini Valion texmex juustoraasteesta.Voita kannattaa tehdä heti kunnon köntti, sopii loistavasti myös maustevoina pihveille!

Etanat Tex Mex Mex

12kpl etanoita (2x6kpl pannua)
2 kourallista Valio Tex Mex juustoraastetta
texmexvoita

50 pehmeää voita
1tl juustokuminaa
1tl savupaprikajauhetta
1 tuore chili silputtuna
1 valkosipuli raastettuna
½punttia korianteria
1 limen raastettu kuori
½limen mehu puristettuna

sekoita sekaisin tahnaksi ja annostele etanoiden päälle.

Lisää päälle kourallinen juustoa per pannu

Gratinoi 200 asteisessa uunissa 10min.

Nauti etanoiden kanssa patongin sijaan maissilastuja

Toisena herkkuna kokkailin pannupizzaa. Ei niin perinteistä Meksikoa mutta kyllä sielläkin pizzaa syödään paljon ja variaatioita pizzasta on paljon. Tässä ohjeessa pizza täytetään lihalla ja salsalla, kuorrutetaan Valion Tex Mex juustoraasteella ja lopuksi kruunataan, avocadolla ja ranskankermalla niin hyvä tulee. Tähän hommaan valurautapannu on paras ja mikä parasta taikinaa ei tarvitse nostattaa!



Tex Mex Pannupiizza

2 pientä valurautapannullista

Pohja

1dl vettä
3,5dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
1,5tl leivinjauhetta
loraus maissi-tai oliiviöljyä

Lämmitä uuni 250 asteeseen ja nosta voideltu valurauta pannu uuniin lämpiämään.

sekoita kuivat aineet ja lisää veden sekaan.
sekoita taikinaksi ja pyöritä taikinasta pyöreä lätty.
Ota pannu uunista ja laita taikina pannulle, niin että taikinaa on reilusti reunoilla asti.
Täytä pizza

Täyte:

250g Karitsan jauhelihaa (myös nauta käy)
1tl chilijauhetta
1tl juustokuminaa
1tl savupaprikajauhetta
½tlkanelia
1tl valkosipulijauhetta
suolaa makusi mukaan
2dl salsaa
½ sipuli renkaina
2 tuoretta chiliä
1 pussi Valio tex mex juustoraastetta

Ruskista jauheliha ja mausta mausteilla.
Lisää sekaan salsa ja sekoita.
Kaada jauhelihakastike pizzapohjalle.
Lisää päälle pussi juustoraastetta
lado päälle sipulia ja tuoretta chiliä.

Paista 250 asteessa n.6-8min


Yhteistyössä Blogirinki & Valio

2 kommenttia:

  1. Nami,herkkuja:) Etenkin nuo etanat;just sellaisia makuja joista tykkään:)

    VastaaPoista
  2. hienot blogisivut ja sisältö :)

    VastaaPoista

Aina on kiva jos kommentoit