Blogi on mukana Valion ja blogiringin järjestämässä kampanjassa jossa on tarkoitus keksiä reseptiikkaa uudelle Valion TexMex Juustoraasteelle.
Koska
sosiaalinen media miljoonine hakukoneineen on pullollaan tortillaa,
enchilladaa, quesadillaa sun muuta salsaa, niin ajattelin lähestyä
Meksikoa hieman eri suunnasta pitäen homman kuitenkin sen makuisena.
Koska minulle Meksikolainen keittiö nojautuu teittyihin asioihin, niin myös reseptini nojaa niihin. Juustokumina,chili, paprikajauhe,avocado,salsa, lime, niihin turavudun tuon tuosta. Kliseisiä kuin sombero ja tekoviikset mutta jostain ne kliseetkin alkunsa saavat.
Koska
etanat on minulle suurinta herkkua ja myös TexMex ruoka, niin nyt sain
ajatuksen yhdistää Ranskalaisen klassikon ja Meksikolaiset maut. Toki
etanoita yt syödään ympäri maailmaa mutta... niin.
Etanoiden
perinteinen valkosipuliversio provencale korvattiin mahtavalla texmex
voilla johon makua haettiin korianterista,valkosipulista, juustokuminasta,
chilistä,savupaprikasta ja limestä. Päälle vielä tuhti gratiini Valion
texmex juustoraasteesta.Voita kannattaa tehdä heti kunnon köntti, sopii
loistavasti myös maustevoina pihveille!
Etanat Tex Mex Mex
12kpl etanoita (2x6kpl pannua)
2 kourallista Valio Tex Mex juustoraastetta
texmexvoita
50 pehmeää voita
1tl juustokuminaa
1tl savupaprikajauhetta
1 tuore chili silputtuna
1 valkosipuli raastettuna
½punttia korianteria
1 limen raastettu kuori
½limen mehu puristettuna
sekoita sekaisin tahnaksi ja annostele etanoiden päälle.
Lisää päälle kourallinen juustoa per pannu
Gratinoi 200 asteisessa uunissa 10min.
Nauti etanoiden kanssa patongin sijaan maissilastuja
Toisena
herkkuna kokkailin pannupizzaa. Ei niin perinteistä Meksikoa mutta
kyllä sielläkin pizzaa syödään paljon ja variaatioita pizzasta on
paljon. Tässä ohjeessa pizza täytetään lihalla ja salsalla, kuorrutetaan
Valion Tex Mex juustoraasteella ja lopuksi kruunataan, avocadolla ja
ranskankermalla niin hyvä tulee. Tähän hommaan valurautapannu on paras
ja mikä parasta taikinaa ei tarvitse nostattaa!
Tex Mex Pannupiizza
2 pientä valurautapannullista
Pohja
1dl vettä
3,5dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
1,5tl leivinjauhetta
loraus maissi-tai oliiviöljyä
Lämmitä uuni 250 asteeseen ja nosta voideltu valurauta pannu uuniin lämpiämään.
sekoita kuivat aineet ja lisää veden sekaan.
sekoita taikinaksi ja pyöritä taikinasta pyöreä lätty.
Ota pannu uunista ja laita taikina pannulle, niin että taikinaa on reilusti reunoilla asti.
Täytä pizza
Täyte:
250g Karitsan jauhelihaa (myös nauta käy)
1tl chilijauhetta
1tl juustokuminaa
1tl savupaprikajauhetta
½tlkanelia
1tl valkosipulijauhetta
suolaa makusi mukaan
2dl salsaa
½ sipuli renkaina
2 tuoretta chiliä
1 pussi Valio tex mex juustoraastetta
Ruskista jauheliha ja mausta mausteilla.
Lisää sekaan salsa ja sekoita.
Kaada jauhelihakastike pizzapohjalle.
Lisää päälle pussi juustoraastetta
lado päälle sipulia ja tuoretta chiliä.
Nami,herkkuja:) Etenkin nuo etanat;just sellaisia makuja joista tykkään:)
VastaaPoistahienot blogisivut ja sisältö :)
VastaaPoistaThis looks really delicious. This is something we like to make for our office party coming up soon. Thanks for sharing with us. Have a fantastic rest of your week.
VastaaPoistaWorld of Animals