torstai 8. marraskuuta 2012

Isille Klassinen 200gramman Pannupihvi,Kermainen Sipulikastike


Jos on vielä päättämättä mitä meinaa kokkailla Sunnuntaina Isukille,Äijälle, miksi nyt ikinä sitten kutsutkin, niin tässä on yksi varma ja toimiva ruoka. Pannupihvi on miljoona vuotta vanha juttu, eikä se kyllä maussa eikä missään muussakaan häviä nykypäivän hienouksille. Kun on vielä oma pikku mausteseos pihvi massaan, niin varmasti tulee nieltyä joka pala.

Tänään olikin tälläinen extra äijäpäivä, että sai olla yksin kotona, laittaa musat täysille, ja sorruin vieläpä siivoamaan, se siitä äijäilystä. Kuitenki sain idean kyhäillä itelleni vanhan kunnon pannupihvin ja kermaista sipulikastiketta joka on kaikessa helppoudessaan yksi parhaista kastikkeista ja se sopii oikeastaan minkä safkan kanssa tahansa. Pannupihvi on pirun tuhti ruoka, ja se sopii juhlaan tai arkeen. Se on helppo tehdä ja varmasti putoo kaikille. Vielä kun olisi ollut hirven tai poron jauhelihaa niin aina parempi, mutta eipä naudassakaan mitään vikaa ole, päinvastoin. Naama on nyt täynnä, heavy soi ja kaikki on ok.

Nauttikaa piffistä, tässä ohjetta

Pannupihvi 2:lle

400g jauhelihaa
2/3 purkkia creme Fraichea
Mausteseos:
n.1dl paahdettua sipulia murskattuna
n.1rkl grillimaustetta
1tl suolaa
1,5tl valkosipulijauhetta

sekoita kaikki ja pyöritä 2 piffiä. Paista voissa. Jos käytät naudanjauhelihaa, niin parasta tulee kun ei paista aivan kypsäksi

Kermainen sipulikastike

1 iso sipuli suikaleina
1/2 dl kozel tummaa olutta
1dl kuohukermaa
1rkl kanttarellifondia
muutama kantarelli

kuullota sipuli voissa ja lisää olut. Kiehauta neste pois ja lisää kerma sekä fondi+sienet. Anna muhia pienellä lämmöllä kunnes kastike on paksua

Ei muutaku piffit pannulle ja musa täysille!!!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Aina on kiva jos kommentoit