keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Marmori munat & paahdettua kesäkurpitsaa sekä aurajuustoa

Kunnon ruoka vaatii aina hyvän alkuruoan, ja itse ainaki tykkään kokeilla kaikkea uutta ja jopa hieman kummalisiakin asioita ja makuja. Marmori munat on siitä yksi hyvä esimerkki. Ulkonäkö joko saa ihastumaan ja innostumaan tai sitten se saa sekunissa inho reaktion, joka johtaa oksennukseen. Munat on aivan syötäviä, ne ei ole pilaantuneita, vaan marmoroituneita ja maistuvat todella hyvältä. Tekeminen vie hieman aikaa ja munien kuoriminen on tarkkaa puuhaa mikäli meinaa onnistua, mutta kokeilemallahan se selviää. Mielestäni hyvä alkuruoka, ja hyvä yllätys ruokailun avaukseksi, herättää varmasti ihmisten kiinnostuksen, tavalla tai toisella






Alkuperäinen resepti on jostakin keittiömestareille jaetusta opuksesta. Tämä on hieman muokattu versio.


Marmori munat
2:lle

4 munaa
2 pussia Earl Grey teetä
1dl soijaa
2 tähtianista
neilikkaa

Keitä munia täydellä teholla 1min, sammuta liesi ja anna munien silti olla 10min kuumassa kattilassa liedellä. Tulee taatusti kypsää. Riko varovasti munien kuori naputtamalla siihen lusikalla säröjä.
Jätä munat maustumaan liemeen vuorokaudeksi.

Kastike:

1dl soijaa
1tl kalakastiketta
1dl miriniä
1tl sokeria

Laita varovasti kuoritut munat kastikkeeseen muutamaksi tunniksi ottamaan väriä. Tarjoa kastikkeen kera.




Paahdetut kesäkurpitsat

1 kesäkurpitsa
0,5 tl kurkumaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl kuivattuja yrttejä
loraus öljyä
1 poltettu sitruuna

Kieputtele pitkittäin leikatut kurpitsat öljyssä ja mausteissa, anna maustua tunnin verran. Laita uuniin 225 astetta ja onna olla n.10min. Paahda sitruuna pannulla, ja pursita mehu kurpitsojen päälle ja tarjoa aurajuuston kanssa.

tarjoa pääruoaksi villisikaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Aina on kiva jos kommentoit