perjantai 18. tammikuuta 2013

Paahdetut punajuuret & Lampaankyljykset

Yksinkertainen todellakin on kaunista...


Koko viikko on hurahtunut nopeeta. Koko viikon ollut duunissa, ja vielä tämä ja huominen. Tänään on taas kunnon hässäkkä tiedossa keittiön puolella, sillä meillä taitaa taas lähemmäs sata annosta mennä. Siksi pitikin tehdä jotain omaa herkkua itelle ennenkuin saa tehdä vaan toisille niitä herkkuja. Joten kaunis ja maittava annos oli tavoitteena, omaan silmääni kaunis annos ainakin. Annos on esimerkki siitä kuinka ruoka voi olla helppoa,yksinkertaista, maukasta ja mukavaa katsella. Vai oletteko samaa mieltä?



Lampaan kyljykset
2:lle

6-10 kpl Kyljyksiä (koosta riippuen)
Suolaa
Pippuria
Timjamia
Rosmariinia
(Minttuhyytelöä, ei pakollinen)



sulata 2rkl minttuhyytelöä mikrossa. Valele sillä kyljykset. Ripottele päälle pikkasen suolaa. Laita pannulle reilusti voita,loraus öljyä,kuivattua timjamia & Rosmariinia. Paista kylkykset haluttuun kypsyyteen. Anna vetäytyä foliossa.
 Tarjoa paahdettujen punajuurien,vuohenjuuston ja greipin kanssa


Paahdetut Punajuuret

1kg Punajuuria
Reilusti merisuolaa

Peitä pelti merisuolalla ja asettele punajuuret päälle. Paahda 200 asteisessa uunissa 2h. 




Punajuuri-Chveresalaatti

6 paahdettua Punajuurta
1 Verigreippi paloina
115g Vuohenjuustoa
Vuonankaalia tai muuta vihreää salaattia
Balsamicoa
Oliiviöljyä
Sokeria
Suolaa

Avaa punajuuret ja pirskottele päälle öljyä ja balsamicoa,suolaa sekä sokeria. Lado lautaselle vihreää ja asettele päälle punajuuret, vuohenjuusto ja greipin palat. Purista muutamasta greipin palasta mehua salaatin päälle. Nauti yksinkertainen ja niin ihana salaattti.











2 kommenttia:

  1. Nättiä on, ja paahdettu punajuuri on herkkuani.:)

    VastaaPoista
  2. Oi,kyllä. Niin loistava tuoksukin puskee uunista kun punajuuria paahtaa

    VastaaPoista

Aina on kiva jos kommentoit