torstai 17. tammikuuta 2013

Polentakakkua & Hanhenrintaa

Huh, aikaa huikeeksi meni eilinen iltapala duunin jälkeen. Olin ottanut toissapäivänä hanhenrinnat sulamaan joten oli pakko tehdä jotakin, ja lopptulos oli ihan palkitseva. Hanhenrinta oli todella hyvää,mutta ei mitään uutta auringon alla. Maku on lähinnä sama kuin ankanrinnassa, en maistanut ainakaan mitään merkittävää eroa. Se oli ainoa pettymys.


Hanhnerinta

2kpl Hanhenrintoja
Suolaa
Pippuria
Hunajaa
Timjamia

 Paista henhenrinnat samalla tavalla kuin ankka, eli nahkapuoli alas kylmälle pannulle (tee viillot nahkaan) ja pannun tehot täysille. Paista kunnes nahka on ottanut väriä ja on hieman rapea. Laitan hanhenrinta 175 asteiseen uuniin nahkapuoli ylöspäin ja mausta suolalla,hunjalla pippurilla ja timjamilla. Anna olla 8-10min, tai kunnes sisälämpö n.58 astetta (kyseinen sisälämpö on oma suosikki, tee omastasi sellainen kuin haluat) Ota uunista ja pyörittele valuneessa rasvassa ja mausteissa. Anna vetäytyä foliossa 10min ennen leikkaamista


Tomaatti-Polentakakkua

7dl Vettä
2,5dl kermaa
250g Polentajauhoja
1 sitruuna kuorineen ja mehuineen
Timjamia
Parmesaania
Suolaa
4rkl Voita
4-6 tomaattia

Kiehauta suolainen vesi. Lisää jauhot sekaan osissa voimakkaasti vatkaten. Kun seos on paksua puuroa, lisää kerma,raasta sekaan sitruunankuori, ja purista mehut. Lisää timjami ja 2rkl voita. Vatkaa vielä hetki.
Kaada puuro uunivuokaan, upota sekaan puolikkaita tomaatteja, raasta päälle parmesaania ja laita päälle muutama voinokare. Paista 250 asteisessa uunissa 20min. Hyvä väri tarkoittaa hyvää makua

2 kommenttia:

  1. Nam! Polentakakku lähtee kokeiluun. Raahasin Italiasta sen seitsemää sorttia polentaa ja peruspuuro alkaa jo olla läpitestattu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo,polenta on kyllä hyvää ja monikäyttöistä. Jää vaan meillä Suomessa vähälle huomiolle.kiva et tykkäsit ohjeesta. Toi kakkuhan sopii ihan minkä kanssa tahansa. Lihan,kalan,kanan yms kanssa

      Poista

Aina on kiva jos kommentoit