Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

perjantai 26. huhtikuuta 2013

lämmin kana-artisokka salaatti

 
Huh, mikä viikko on takana, eikä se ole edes vielä takana. Nyt 6 päivä saldo tulee olemaan 6 iltavuoroa ja vielä koulua päälle. Kotonakin pitäisi olla vielä, ei ole helppoa. Moni ajattelee, että kokkina valvotaan yöt, ryypätään aamunkoittoon ja nukutaan puoliin päiviin krapulaa pois. Ei se niin yksinkertaista ole. Oon monin tavoinkin poikkeus kaikkiin yleisiin kuvitelmiin. Ensinnäkin teen illat duunia, usein myös yöt. Tuun kotiin yöllä, mutta en koskaan mennä vain suoraan nukkuun, varsinkin kunnon kiire illan jälkeen on pakko saada olla rauhassa muutama tunti ja hups kello onkin 3 yöllä.Tuo on yöaika on kuitenkin sitä melkeinpä ainoaa "omaa aikaa" En dogaile kuten ehkä suurin osa minua nuoremmista kokeista, ja sitten se toinen fakta on se, että jos saan nukkua 9 pidempään aamulla on ihme tapahtunut. Pikkupoikani kun tulee ja herättää hyppäämällä kimppuun ja silloin ei auta isillä itku markkinoilla. Juuri nyt olen aika pirullisen väsyny, tuohon aamulla kouluun-illalla duuniin viritykseen. Tänään vielä ilta ja sitten lauantaina aamusta iltaan, sitten saan sunnuntain levätä ja viettää ansaittua aikaan poitsun kanssa. Kaikesta huolimatta, en vaihtaisi työtäni mihinkään, saan tehdä työtä jota rakastan ja saan työskennellä aivan loistavien naamojen kanssa, eli vaikka rankkaa on, on se myös hauskaa ja palkitsevaa.
 
Niin ja se ruoka, tosiaan... pari päivää sitten päräytin kiireisen, mutta sitäkin herkullisemman salaatin. Kaupasta tarttui mukaan artisokan sydämiä ja kaapista löytyi kanaa. Pakkasta pönkiessä löytyi myös kantarelleja. Herkku oli valmis tehtäväksi. Aivan loistava "salaatti" ja helppouden ja maunsa puolesta ruoka ansaitsee paikkansa täällä.
 
 
Lämmin Kana Salaatti
 
2 broilerin rintafileetä
4-6 artisokan sydäntä
puolikas kesäkurpitsa pieninä kuutioina
paprikaa kuutioina
1 punasipuli
1 valksosipulinkynsi
kanttarelleja
herkkusieniä
Savupaprikaa
Harissa maustetta
suolaa & Pippuria


 
 
Ruskista harissa maustetut kanat ja kypsennä loppuun uunissa. Freesaa kasvikset,savupaprikajauhe,artisokat ja sipulit. Lisää sekaan sienet ja freesaa vielä hetki.  Lisää sekaan kanat ja silputtua persiljaa. Nauti leivän kanssa.

9 kommenttia:

  1. Huh, melkoinen tahti sinulla! Ei tuollaista jaksaisi senkään vertaa, jos siinä sivussa vielä ryyppäilisi.;) Sunnuntaina lataat sitten akkuja kunnolla!:) Kiva salaattiohje! Teen tosi harvoin lämpimiä salaatteja, mutta tällainen menisi kyllä jo ihan ateriasta.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei prkl jos täs vielä alkais dogaan,niin sitten oltas romuna muutamas vuodessa :)

      Tää oli kyllä tosi hyvä ruoka. Artisokka & Kanttarelli sopii hyvin yhteen

      Poista
  2. Koitahan jaksaa! Välillä seuraan surkeana vierestä, kun ukko painaa duunia muutaman tunnin yöunilla. Iltaviikoilla tekee yleensä perjantain tunnit etukäteen ja silloin päivät venyy ja venyy... Ja kun aamuisin tuo pikkumies vaatii osansa, niin loppuviikosta mulla on hirvittävän väsynyt ukko. Eikä ne aamuviikot oo sen parempia, kun yleensä menee jo viideksi töihin ja iltaisin ei vaan malta mennä nukkumaan ennen puolta yötä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo,tekemistä riittää täälläkin ja perheellekin pitäis aikas riittää. Tuntuu pahalta kun on ihan väsyny silloin harvoin kun sitä aikaa perheelle ois. Mut elämä on, ja pakko vaa jaksaa :)

      Poista
  3. Ihanan näköinen salaatti ! Tsemppiä ja voimia ! Elämä on aina sellaista, että välillä mennään lujaa ja sitten taas vähän löysätään. Meillä on menossa löysäilykausi, mutta uhkaavasti näyttää tahti kohta kiihtyvän. Hyvä tietysti, että töitä riittää :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos,voimia tässä ainakin kaivataan ja paljon :D onneks saa sunnuntaina levätä.

      Poista
  4. Kuullostaa hyvältä. Kaapissa onkin jo pitkään pyörinyt artisokkatölkki... ;)

    VastaaPoista
  5. Kiitos :) tähän ne ois hyvä käyttää. Helppo ja herkullinen ruoka

    VastaaPoista
  6. Taa oli tosi hyvaa! Harissaa ei loytynyt kaupasta, laitoin yrtteja, paprikajauhetta ja sambalia.

    VastaaPoista

Aina on kiva jos kommentoit