Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

tiistai 25. helmikuuta 2014

Grillattua punasikuria & Auradressing

Mitä ihmettä näinkin lihaan menevän miehen blogissa onkin yhtäkiä jotain grillattua rehua? Noh, eipä ole kauaa kun uutisoitiin nunnasta joka oli tullut raskaaksi. Minun sikurin grillaaminen vaatii huomattavasti vähemmän selityksiä kuin nunnalla. Uskoisin myös, että Tony Halmeen tapaiset "tosimies ei sanojaan eikä salaattia syö" miehet ovat aika vähissä. Enkä ole varma onko salaatin syöminen edes mittari miehisyydelle, näinä päivinä kun miehisyyskin tuntuu tuntuu olevan katoavaa kansanperinnettä. Mikäli Jäbä Leissönin kaltaiset perseenvilauttelijat ovat se mittari, on kliseiset perävako-rekkamiehet ja nenää kaivavat kunnanmiehet edelleen tosimiehiä. 

Minä kuulun pullamössö sukupolveen joita ei saisi komentaa, jotka ovat kasvaneet mikroaaltojen ja carambolan loisteissa. Aina minut on opetettu myös arvostamaan kasviksia ja juureksia. Liha on edelleenkin minun suurin himoni ja tulee aina olemaan mutta en kiellä ettenkö varsinkin kesällä nauti grillatuista kasviksista ja juureksista. Kasviruoka ei ole kirosana, eikä sen tekeminen aina ole aikaa vievää ja tylsää. Sikuri, eli radicchio ei välttis löydy jokaisesta lähikaupasta mutta kurkkaus k-imperiumin isompiin paikkoihin tai vaikka Prismaan tuottaa tulosta.Punasikuri on salaattisikurin kauniimpi serkku ja ei niin yleinen meillä. Punasikuri on itseasiassa paljon parempaa juurikin keitettynä, haudutettuna tai juurikin grillattuna. Maku on kitkerä mutta grillaus ja mukava rasvainen dressing saa sen uudelle tasolle. Villeimmät naamat heittävät sikuria jopa hedelmäsalaatteihin. 

Minä leikkasin sikurit 4 osaan ja valelin makuöljyllä. Öljyn duunasin oliiviöljystä, savustetuista valkosipuleista ja saksanpähkinöistä. Kaikki blenderiin ja blöräytin nesteeksi. Valelin sikurit kunnolla ja paistoin 250 asteessa grillivastusten alla n.10min. nautin herkun patongin & aurajuustokastikkeen kera.

Grillattu sikuri

1-2 sikuria 4 osaan leikattuna
1dl öljyä
½ dl saksanpähkinöitä
1 nippu savustettuja valkosipulinkysiä

Auradressing

1dl maustamatonta jogurttia
50g auraa

kaikki blenderiin ja blöräytä kastikkeeksi

8 kommenttia:

 1. Kauniita nuo punasikurit. Täällä en ole niitä huomannut kaupassa, olisi kiva maistaa.:) Grillattuna vaikuttaa varsin maukkailta, eikä Aurasoosin kanssa mikään voi pahaa ollakaan.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kandee ilman muuta testata heti jos sikuria löytyy :-) ja aurajuusto ei kyl ikinä ruokaa ainakaan pilaa :-)

   Poista
 2. Nam, onpa upea annos! ja Auradressing varmasti kruunaa koko kokonaisuuden :)

  VastaaPoista
 3. Ai, ai kun on hyvän näköistä. Jos sitä pääsis käymään isommalla kylällä niin vois tuota punasikuria löytyäkin. Sitten on pakko kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Uskoisin että isolta kirkolta sikuria löytyy :-)

   Poista
 4. Kesä näköjään tulee etuajassa, kesäkeittiön lattiakin on kuiva jo, joten ulkogrillikauden voisi avata. Kesällä grillissä radicciota on usein lihan kaverina, balsamicon lorauksella. Tämä soosi menee kokeiluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesähän jo kurkkii lähistöllä. Pitää laittaa muistiin tuo balsamico sikuria grillatessa :-)

   Poista

Aina on kiva jos kommentoit