Heippatirallaa! Blogirinki ja Kariniemen haastoi kasan bloggaajia kehittelemään kaikkea kivaa Kariniemen minuttipihveistä. Tartuin mukaan tilaisuuteen ja sain löysille harteilleni tehtävän keksiä jotain maukasta Amerikan ja Latinopuolen tyyliin. Aihe osui myös sopivasti sillä viime aikoina on makumaailma pyörinyt niillä leveysasteilla. Koska Amerikan puolelle eksyttiin, niin oli päivän selvää,että haen vaikutteet Meksikon suunnalta. Siellä kun taidetaan yksinkertainen maustaminen ja simppeli kokkaaminen, sopivan rentoa ja maukasta siis.
Kyseessä on nimensä mukaisesti minuuttipihvi, joten halusin keksiä jotain todella helppoa, nopeaa ja hieman ärjyä potkua mukaan. Amerikan puolelta nappasin vielä mukaan mukavan kuorrutuksen vartaille, mitäs muutakaan kuin juustonaksut. Kyseessä on siis superhelpot kanavartaat chipotlella ja juustonaksukuorruteella. Mikäli laitat kellon tikittämään kun grilli on kuumana ja minuuttipiffit pujotettuna varrastikkuihin, niin 10 minuutissa paukkuu ruokaa pöytään. Grillauksen aikana kerkiää heittämään nopean mangosalsan ja mikäli omaat blenderin tai morttelin, niin cuagamolekin tulee samaan syssyyn. Muista, että mangojen ja avokadojen tulee olla kypsiä, muuten maku on todella valju.
Chipotle on siis ärjyä kamaa, ainakin minulle.Minä olenkin arkajalka edelleen tulisen ruoan suhteen mutta kehitystä parempaan on tullut ja chipotle on todellakin uusi suosikkini nyt. Joten jos chipotle ei ole tuttu, niin mausta maltilla ja löydä oma potkusi. Chipotlen maku on koukuttava, kannattaa kokeilla.
Kyseessä on nimensä mukaisesti minuuttipihvi, joten halusin keksiä jotain todella helppoa, nopeaa ja hieman ärjyä potkua mukaan. Amerikan puolelta nappasin vielä mukaan mukavan kuorrutuksen vartaille, mitäs muutakaan kuin juustonaksut. Kyseessä on siis superhelpot kanavartaat chipotlella ja juustonaksukuorruteella. Mikäli laitat kellon tikittämään kun grilli on kuumana ja minuuttipiffit pujotettuna varrastikkuihin, niin 10 minuutissa paukkuu ruokaa pöytään. Grillauksen aikana kerkiää heittämään nopean mangosalsan ja mikäli omaat blenderin tai morttelin, niin cuagamolekin tulee samaan syssyyn. Muista, että mangojen ja avokadojen tulee olla kypsiä, muuten maku on todella valju.
Chipotle on siis ärjyä kamaa, ainakin minulle.Minä olenkin arkajalka edelleen tulisen ruoan suhteen mutta kehitystä parempaan on tullut ja chipotle on todellakin uusi suosikkini nyt. Joten jos chipotle ei ole tuttu, niin mausta maltilla ja löydä oma potkusi. Chipotlen maku on koukuttava, kannattaa kokeilla.
Kyseessä on reseptikisa, pienimuotoinen sellainen. Suosittelen tsekkaamaan kaikki skabassa mukana olevat reseptit mm. Instagramista merkinnällä #kariniemen tai Kariniemen Facebookista ja mikäli vielä reseptini sai sinut vakuuttumaan, niin voit antaa äänesi meikäläiselle täältä.
Resepti 4-6:lle
Valmistusaika n. 20min
Chipotle- kanavartaat
mangosalsa ja cuagamole (VL) jättämällä tortillan pois ruoka on gluteeniton.
mangosalsa ja cuagamole (VL) jättämällä tortillan pois ruoka on gluteeniton.
1pkt n. 800g Kariniemen minuuttipihvejä (miedosti suolattu)
2dl valmista Chipotlekastiketta
2rkl tomaattipyreetä
1rkl fariinisokeria
50g juustonaksuja murskattuna
suolaa (oman mukaan)
Laita varrastikut kylmään veteen ½ tuntia ennen paistamista jotta ne eivät pala.
sekoita chipotle, tomaattipyreetä ja fariinisokeri keskenään.
Mausta kanat suolalla ja puolita fileet pituussuunnassa. Valele lihat chipotlekastikkeella ja pujota varrastikkuihin (2 fileetä per varras)
Grillaa grillissä 3-5min per puoli tai uunissa grillivastusten alla 250 asteessa n.5min per puoli.
Valele uudelleen chipotlekastikkeella ja pyörittele juustonaksumurskassa.
Tarjoa mangosalsan, cuagamolen sekä tortillalättyjen kera.
Mangosalsa
2 kpl Mangoa
2 limen mehu
1 rkl sokeria
ripaus suolaa
2rkl omenaviinietikkaa
1 puntti korianteria
1 sipuli pieneksi silputtuna
1 punainen chili
1 punainen jalapeno
Kuutioi mango, pilko chili ja jalapeno ja yhdistä sekaan sipuli sekä korianteri. sekoita.
Yhdistä limen mehu, etikka, sokeri ja suola keskenään ja maistele itsellesi sopiva maku. Maun tulisi olla makea.
yhidstä nesteet ja chli,jalapeno,sipuli, mangoseos. Anna maustua hetki kylmässä ennen tarjoilua.
Cuagamole
4 avokadoa
1½ punttia korianteria silputtuna
1 limen mehu
1 punainen chili
1tl juustokuminaa
1tl suolaa
½tl chilijauhetta
1 yksikyntinen valkosipuli raastettuna
½ sipuli pieneksi silputtuna
2rkl kermaviiliä
Halkaise avocado, poista kivi ja lusikoi sisus blenderiin. laita kaikki loputkin ainekset blenderiin avocado sekaan ja soseuta. Cuagamolen ei tarvi olla täysin sileää. Jos et omista blenderiä, niin voit valmistaa cuagamolen myös morttelissa tai kipossa. Kypsä avocado soseutuu todella helposti. Jos et löydä kypsiä avocadoja, niin kannattaa unohtaa cuagamole. Cuagamolen maku perustuu nimenomaan kypsään, herkulliseen avocadoon.
Ei pöllömpää kesäsafkaa! Kyllä tätä kehtaa tarjota kaveriporukalle. |
Yhteistyössä Kariniemen ja Blogirinki |
Aivan ihanaa kesäsafkaa! :) Noita täytyy tehdä seuraavan kerran broiskusta. :) Kiitti taas reseptistä! :)
VastaaPoistaKiva kuulla. Ny vaa pörde rilli kuumaks :-)
PoistaOoh, kivalta näyttää!
VastaaPoista-Heidi
Tänks Heidi :-)
PoistaMelkein jo maistan suussani nämä ;) Kuulostavat herkuilta!
VastaaPoistaKiitos :-)
PoistaNäyttääpä kyllä hyvälle! :) itse vaan en välitä juustonaksuista, ajaiskohan nachosipsit saman asian
VastaaPoistahttp://evastanyt.blogspot.fi/
Kiitos :-) nachot sopis varmasti hyvin tähän. Myös chilipähkinät vois olla kova?
PoistaSe on muuten guacamole :)
VastaaPoistaKappas,prkl! kirjotan sen aina väärin. Mut hei, tietysti mä vaan katoin et kuka kielipoliisi huomaa sen ekana ;-)
VastaaPoistaHei, "kanssamaalaiseni"! Upea annos ja niin oivallinen keksintö nuo juustonaksut!
VastaaPoistaPakko kyllä kesän aikaan kokeilla. Onnea kisaan!
Tänks :-) juustonaksut kyllä toimii hyvin ja tuo kivaa rapsakkuutta. Jos testaat,nii ilmottele mitä tykkäsit.
PoistaTaas niin onnistunut annos! Nam!
VastaaPoistaTänk juu, kovassa vedossa on myös sun luomus ;-)
Poistaaidot meksikolaiset tortillat on maissijauhoista tehty, eli sopivat gluteenittomaan ruokavalioon ;)
VastaaPoista