Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

lauantai 2. maaliskuuta 2013

Karkkipäivä eli TuplaSuklaa Banaanipannarit

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Olen vieläkin ihan täpinöissäni toissapäiväisestä possunposki kokkailusta. Joten jos et ole poskia syönyt, niin nyt kannattaa korjata tilanne. Jos kiinnostaa niin tsekkaa ohje. Joskus joku ruoka vaan kolahtaa ja sitä voisi syödä sen 3 päivää putkeen. Mutta joo... Asiaan!
 
Koska yleensä lauantai on karkkipäivä, niin tarjoan nyt teille yhden vaihtoehdon miten sekin "pakollinen" juttu voidaan hoitaa. Sen sijaan että ostaa 5l Colaa, lauantaipussin ja säkillisen sipsejä hampurilaisen ja pizzan kera, voi tehdä vaikka jäätävän hyvää banaanipannaria. Jotta kalorit eivät jäisi vahingossa miinukselle on kylkeen hyvä tarjota hieman suklaata, tuplana kiitos!
 
Tämä ruoka on myös oiva tapa hävittää elämää nähneet banaanin retaleet hedelmäkulhosta. Eikä tarvio sitten alkuviikosta hätyytellä banaanikärpäsiä keittiöstä. Ihan alunperin tarkoitus oli eilen tehdä banaanivohveleita, mutta koska saunan jälkeen olin aivan riekailena, ei 150 vohvelin paistaminen innostanut. Eilen oli jopa vapaapäivä joten laiskistuin todella ja päädyin pannariin. Eli samalla ohjeella saat myös vohveleita, tai ainakin pitäisi saada. Ohje on jostain netistä,sen tarkemmin en muista. Alkuperäseen ohjeeseen olisi tullut vain 1 bansku ja 5dl jauhoa, mutta laitoin 2 banaania ja n.4dl jauhoa. Lisäksi taikinaan saada mukavasti banaaninmakua kun mukaan tulee 2dl banaanijogurttia.
 
 
Banaanipannari
 
 
2 banaania murskattuna
2dl Banaanijogurttia
7dl maitoa
2 kanamunaa
5dl Jauhoja
1tl Leivinjauhetta
1tl Vaniljasokeria
1dl Sokeria
20g sulatettua voita
 
Sekoita muusattu banaani,jogurtti ja sokerit keskenään. Lisää maito ja munat ja vispaa kunnolla sekaisin. Lisää sitten jauhot ja leivinjauho, sekoita. Kaada sekaan voisula. Anna taikinan olla hetki.

 
Paista pannulla vohveleita tai laiskottele ja tee pannari.
 
 Tarjoa seuraksi Sulatettua suklaata (70%) ja notkista kuohukermalla. Tee sama valkosuklaalle. Lisäksi vielä marjoja ja tomusokeria.
 
 
 
 


6 kommenttia:

  1. Meilläkin syötiin eilen pannaria, mutta kun esikoinen ei voi sietää banaania missään muodossa niin tehtiin ihan au naturel. Minun on kyllä pitänyt banaanipannaria testata moneen kertaan, mutta aina se on yhden takia jäänyt...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan toi bansku versio omasta mielestä parempi,mut naturellikin maistuu aina hyvälle. Ja se kokonaisuus kaiken kruunaa eli hillo + vaahto :D ei voi olla huonla,ikinä!

      Poista
  2. En muista koska olisin tehnyt perinteistä pannaria, tarviipa laittaa resepti muistiin :) Varsinkin koska suklaa ja banaani on aivan mieletön yhdistelmä. Kaveri tarjoili kerran jälkiruoaksi lettuja joissa oli täytteenä vaniljajätskiä, tuoretta banaania ja nutellaa. Osui ja upposi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai kun kuulosti hyvältä tuo frendis tekemä jälkkäri. Pistänpä ite sen korvan taa koska kaapissa on lähes iskemätön purkki nutellaa :) ja kyllä,suklaa ja banaani on huippu pari!

      Poista
  3. Meillä on syöty paljon banaanipannukakkuja viime aikoina, banaani on kyllä hauska raaka-aine ja sen saa tosiaan niin hyvin hävitettyä kaikenlaisiin herkkuihin ;)

    Todella herkullisen näköinen annos, näin keskellä yötäkin alkoi jälkiruokahammasta kolottaa!

    VastaaPoista
  4. Kiitos,eiks tää oo iha hyvä setti just keskellä yötä? :D

    VastaaPoista

Aina on kiva jos kommentoit