Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

perjantai 21. joulukuuta 2012

Maailmanlopun Kanttarellipiirakkaa...



Maailmanloppu ei ole ainakaan toistaiseksi tullut, mikä on hyvä. Eikä sitä tule, kyllä maailma kestää ihan loppuun saakka, eli ei huolta.

Aiemmassa postauksessa (luumu-karpalopannari) mainitsin iltalenkistäni. Siinä rupesi tekemään mieli piirakkaa. Notkeimmat kaksimieliset luulevat heti jotain muuta, mutta ei. Kanttarellipiirakkaa teki mieli.

Löysin sisäisen mummoni, ja aloin kokkaamaan. Tulos oli erittäin hyvä. Jopa 3 vuotias poikani pyysi saada oman palan..... sen pitäisi vakuuttaa teidät

Kanttispiirakka

1 Suolainen piirakkataikina (Myllyn Paras)
n.500g kanttarelleja
kourallinen kuivattuja siitakesieniä
3 munaa
2dl kermaa
1dl vettä
1/2dl valkoviiniä
1 lihaliemikuutio
1 sipuli
suolaa
valkopippuria
Brie juustoa,tai muuta juustoa raasteena

Tee Kanttisoosi:

freesee silputtu sipuli voissa. Lisää kanttarellit ja freesaa hetki. lisää vesi,lihaliemi ja viini. Kiehauta. Kaada sekaan kerma ja mausteet. Anna hautua pienellä lämmöllä n.10min.

Anna kastikkeen jäähtyä hieman. Lisää sekaan puolet juustosta ja munat. Sekoita.

Levitä taikina voideltuun vuokaan. Kaada seos taikinan päälle. Lisää päälle loput juustot. Itse laitoin siitakisienet (turvotin nesteessä 30min) viimeisenä piirakan päälle ja uuniin.

Paista 200 asteisessa uunissa n.30min

4 kommenttia:

  1. Niinhän se on, että lasten suusta se totuus kuullaan :D Eli taatusti oli hyvää :)

    VastaaPoista
  2. Jos kelpaa kolmevuotiaalle niin kelpaa kaikille... sanoo hän kolmen lapsen kokemuksella - ei kun kahden, se nuorin ei vielä ole ollut 3v

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paras piirakka mitä oon syöny vaikka ite teinkin :D

      Poista

Aina on kiva jos kommentoit