Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

perjantai 28. joulukuuta 2012

Possu Tajine, BomBayn Peruna & Salaattia

Hyvästi Joulu

Joulun rippeet on nyt tuhottu ja hyvä niin. Joulu,jouluruoka.. Blaah. tulee jo paisti hanurista niin myös korvista.

Jäljellä oli vielä kaapissa joku Joulukinkun retale,punajuuria,perunaa yms.joulujämää. Joten niistä sitten pienellä muokkaamisella sai aikaan varsin maittavan ruoan.

Ja mikä parasta,kylmän pohjolan joulumaut joita on muutaman päivän mussuttanut muuttuikin hetkessä kuuman Intian polteeksi kielen päähän.
 
Bombayn Perunat
 
6 perunaa
8 kirsikkatomaattia
2tl Garam Masalaa
2tl kurkumaa
1tl kuminaa
1tl chiliä
1tl paprikajauhetta
1tl Sinapin siemeniä
Silputtua korianteria
Freesaa mausteet voissa ja öljyssä. Lisää potut ja tomaatit. Paista vielä uunissa 150 asteessa tunti.
 
 

Possu Tajine
 
n.kg joulukinkun jämää/uunilihaa/ulkofileetä
1 iso sipuli
muutama valkosipulinkynsi
1 punainen paprika
2tl Currya
2tl Paprikajauhetta
1tl Chiliä
2tl Tandoori maustetta
2dl tomaattimurskaa
1dl valkoviiniä
silputtuja yrttejä
 

Salaatti
 
Jäävuorisalaattia
punajuuria (etikka)
1 omena
loraus Punaviinietikkaa
Loraus Oliiviöljyä
Ripaus sokeria

2 kommenttia:

  1. Tämä vaikuttaa hyvältä - kinkun retaletta on tuolla omassakin jääkaapissa ja ei enää oikein kutsu laatikoiden kera ketään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu,parasta oli se et maku oli niin erilainen jouluun verrattuna. Nam :D

      Poista

Aina on kiva jos kommentoit