Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

maanantai 10. joulukuuta 2012

Joululla marinoitu possun ulkofilee

 
Joulua siellä, joulua täällä, pikkasen joulua myös possun päällä. Sen enempää ei heru siirappista runoutta..
 



Joulu on ostoskeskuksissa ravaamista, stressiä ja pikkutonttujen vilinää, mutta joulu on myös isojen makujen aikaa. Kaneli,kardemumma ja neilikka on kovassa käytössä siinä missä raaka-aine puolella porkkana,lanttu, peruna, punajuuri ja possu. Kaikki lueteltu tosin uppoaa mahaani täysillä.



Tämän päiväinen joulupossu kyllä maistui törkysen hyvälle, ja uskoisin että sen takana oli juuri ne joulun maut mausteseoksessa. Uskoisin että kyseinen seos sopii myös naudalle,kalalle ja kanallekin.


Mausteseos:
(1kg possulle)

1rkl kuminaa
1rkl inkivääriä
1rkl kuivattua paprikaa (myös jauhe käy)
1rkl kanelia
1tl kardemummaa
8 neilikkaa
2 kuivattua chiliä
1tl aniksen siemeniä
1tl fenkolin siemeniä

Kaikki mortteliin ja jauha puruksi ja hiero lihan päälle.

Joululla marinoitu possu

1kg possun ulkofileetä
Mausteseos
ruokosokeria
1dl öljyä

Sekoita mausteseos ja öljy. Hiero tahna ja sokeri possun pintaan ja anna marinoitua muutamasta tunnista vuorokauteen kylmässä. Paista pinnat kiinni voissa ja öljyssä. Laita uuniin ja kypsyä. Itse pidin 175 astetta ja noin 40min

Porkkana-perunapyree

3 isoa perunaa kuorittuna ja pilkottuna
3 porkkanaa kuorittuna ja pilkottuna
5dl porkkanamehua + tarvittaessa vettä
1dl kermaa
100g voita

paahda porkkanoita ja pottuja 250 asteisessa uunissa hetki (n.10min) Keitä molemmat porkkamehussa kypsäksi, saa mennä aivan ylikypsäksi mössöksi. Siivilöi ja soseuta ja lisää samalla kermaa ja voita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Aina on kiva jos kommentoit