Joulua siellä, joulua täällä, pikkasen joulua myös possun päällä. Sen enempää ei heru siirappista runoutta..
Tämän päiväinen joulupossu kyllä maistui törkysen hyvälle, ja uskoisin että sen takana oli juuri ne joulun maut mausteseoksessa. Uskoisin että kyseinen seos sopii myös naudalle,kalalle ja kanallekin.
Mausteseos:
(1kg possulle)
1rkl kuminaa
1rkl inkivääriä
1rkl kuivattua paprikaa (myös jauhe käy)
1rkl kanelia
1tl kardemummaa
8 neilikkaa
2 kuivattua chiliä
1tl aniksen siemeniä
1tl fenkolin siemeniä
Kaikki mortteliin ja jauha puruksi ja hiero lihan päälle.
Joululla marinoitu possu
1kg possun ulkofileetä
Mausteseos
ruokosokeria
1dl öljyä
Sekoita mausteseos ja öljy. Hiero tahna ja sokeri possun pintaan ja anna marinoitua muutamasta tunnista vuorokauteen kylmässä. Paista pinnat kiinni voissa ja öljyssä. Laita uuniin ja kypsyä. Itse pidin 175 astetta ja noin 40min
Porkkana-perunapyree
3 isoa perunaa kuorittuna ja pilkottuna
3 porkkanaa kuorittuna ja pilkottuna
5dl porkkanamehua + tarvittaessa vettä
1dl kermaa
100g voita
paahda porkkanoita ja pottuja 250 asteisessa uunissa hetki (n.10min) Keitä molemmat porkkamehussa kypsäksi, saa mennä aivan ylikypsäksi mössöksi. Siivilöi ja soseuta ja lisää samalla kermaa ja voita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Aina on kiva jos kommentoit