Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

tiistai 11. joulukuuta 2012

Talvinen Yön yli haudutettu ankkapata








Joku aika sitten ostin 2 pikkuista 2,5kg;n Ankkaa. Yksi jäi vielä pakkaseen. Aikaisemmasta ankka kokkailusta viisastuneena pilkoin tällä kertaa ankan 4 osaan,ja valmistin sen yön yli padassa hauduttamalla. Kokonaisena paistettu ja täytetty ankka ei vakuuttanut. Nyt oli eri ääni kellossa. Lintu ei ollut kuivaa,vaa mureaa ja silti mehukasta. Padasta ei tullut ällöttävää rasvaliejua,koska vedin rinnat ja koivet nahattomiksi. Perkuu rippeet paahdoin uunissa ja keitin ankkaliemen padalle,josta pata sai osuutensa ankan rasvasta.

Ankka maksoi kokonaisena vain 4,90€/kg,mutta 4 osaan ja nahattomaksi vedettynä hintaa tuli kuitenki n.15€/kg
Pata oli kuitenki taivaallista,ja oikein talvinen herkku,jonka voit yhtä hyvin valmistaa samalla ohjeella myös kanasta.

paloittele Ankka 4 osaan

 
saat 2 rintapalaa ja 2 koipea, ankan "siipipaloissa" ei ole juuri mitään syötävää joten käytä ne liemen keittämiseen.
 
 
Vedä lihat vielä nahattomaksi, niin pata ei ui rasvassa. Jos keität rippeistä liemen niin saat tarvittavan rasvan pataa varten
 
 

 
Reseptiikkaa:


1 ankka n.2,5kg
3dlpunaviiniä
ankkalientä (Ohje alla)
pari sipulia
muutama porkkana
kesäkurpitsa
munakoiso
varsiselleriä
pari punajuurta
rasia kirsikkatomaatteja
timjamia
persiljaa
curry
paprikajauhetta
yrttisuolaa
 
Pilko kasvikset ja sipulit. Lisää mausteet ja ankan palat pataan. Kaada sekaan liemi ja viini. Anna muhia 80-90 asteessa ainaki 10h
 
Hiero yrttisuola (merisuola+kuivattu timjami) tipujen pintaan
 
 
Lado linnut pataan ja kaada sekaan ankkaliemi ja punaviini
 
 
Liemi padalle
 
Ankan rippeet
merisuolaa
5dl punaviiniä
1dl balsamicoa
1 porkkana
sellerin pala
1 sipuli
kokonaista pippuria
ruokosokeria
muutama tähtianis
 
Paahda merisuolalla maustetut ankan rippeet ja kasvikset 250 asteisessa uunissa n.20min.
Laita kaikki kattilaan ja keitä kokoon kunnes puolet jäljellä. Siivilöi ja kaada pataan ankkojen päälle.
 

Nauti perunamuusin kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Aina on kiva jos kommentoit