Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

lauantai 8. joulukuuta 2012

Vaniljapuuro & Karpalokiisseliä

Halusitte tai ette, niin joulu on tullut. Sen mukana tulee kaikki kivat herkut.

Millä sen parempi kun aloittaa aamu vaniljapuurolla. Ulkonaki on sopivan kylmä ja lunta tupruttaa, mitä muuta mahtvavaan joulukuiseen aamuun tarvitaan

Inspiraation tarjosi http://kaapiolinna.blogspot.fi




Tässä ohje kaikessa helppoudessaan

Vaniljapuuro

2dl vettä
50g voita
1l maitoa
2dl puuroriisiä

1-2 vaniljatankoa
1-2 kanelitankoa

Laita kattilaan vesi,voi ja riisi. Anna lämmetä ja turvota rauhassa. Lisää maito,vaniljatanko sekä kaneli ja anna muhia pienellä lämmöllä n.tunti välillä sekoittaen pohjaa myöten
.
Vaatihan tämä herkullinen puuro vielä kiisselin, siihen sopii karpalokiissele

Kiisseli

2,5dl karpalomehua
2,5dl vettä (tai sitten vaan 5dlvettä)
2,5dl sokeria
2rkl vaniljasokeria
1dl karpaloita
laitoin myös muutaman vadelman
perunajauhoa

nesteet ja sokerit kattilaan. Anna kiehua. Kun neste kiehuu, lisää marjat ja suurusta perunajauholla kunnes kiisseliä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Aina on kiva jos kommentoit