Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

perjantai 14. joulukuuta 2012

Täydellisen jauhelihapihvin jalanjäljillä & Viherpippurikastike

 
 


Täydellisen jauheliha-olutpihvin jalanjäljillä oltiin. Tuliko siitä sitten täydellistä?-no jaa-a... Täydellistä ruokaa on kivempi tavoitella kun saada aikaiseksi. Siinä se idea ja homman tarkoitus on keittiössä,vähän niinku elämäntarkoitus,sitä vaan kuuluu pohtia

Filosia sikseen. Jauheliha on hyvä raaka-aine piffeille, toki voit käyttää fileitä sun muita jos siltä tuntuu. Kyllä tämä aina sellaiset perus dieettipiffit vie mennen tullen. Kelaa ny esim. Jotain 7% jauhelihaa,suolaa ja pippuria,öljyssä paistettuna,hyi ny helvetti!

Olutpihvit meni pitkälti sen oluen ja valkosipulin yhdistelmällä, toki muutakin löytyy. Paistovaiheessa vielä pannulle lisätään olutta jossa herkkua haudutellaan lopuksi.

Kyytipojaksi tein viherpippurisoosia joka sopii kuin nenä päähän tälle ruoalle. Viherpippurin maku vaan on niin hyvä, jos et diggaile, koita sen sijasta rose,tai muuta pippuria...

reseptiikkaa

400g jauhelihaa
1 muna
1dl olutta
paahdettua sipulia
yrttisuolaa
makeaa paprikajauhetta
pippuria
1 valkkari raastettuna
korppujauhoa

sekoita kaikki ja anna jauhojen turvota hetken aikaa (n.20min)

muotoile pihveiksi

Paista pannulla voissa. Kun olet kääntänyt pihvit, lisää pannulle olutta vielä n.1dl ja anna olla kunnes olut haihtuu. Kun olut on keittynyt pois, pihvit on valmiina.


Viherpippurikastike

3dl kermaa
1rkl voita
viherpippuria murskattuna
1rkl vasikanfondia
4cl konjakkia

Freesaa murskattuja viherpippureita voissa. Lisää kerma,fondi ja konjakki. Anna poreilla pienellä lämmöllä kunnes kastike on paksua. Lisää lopuksi vielä kokonaisia viherpippureita sekaan. Nauti.

4 kommenttia:

  1. Näyttääpä todella herkulliselta. Mutta puuttuuko tuosta pihvireseptistä jotakin kun taikinakuvassa tuo valkoinen klöntti. Kermaviili? Smetana?...jotakin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katos prkl,oot oikeassa. Pari ruokalusikallista creme fraichea :) kiitos,pitää korjata se tohon

      Poista
    2. No minä jo ajattelin....tätä pitää kyllä kokeilla ;o)

      Poista
  2. Mikä on pihvireseptin valkkari, valkosipuliko?

    VastaaPoista

Aina on kiva jos kommentoit