Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Graavattua poroa & Taatelikakkua

Joulu tuli ja meni....

Ja nyt kaikki tuntuu tulevan yli. Liikaa mitä tahansa on liikaa. Eniten mietittää miksi tätä odottaa vuoden,syö itsensä kipeeksi ja sitten valittaa kuinka on täynnä. Asia jonka pitäisi jo tässä vaiheessa täysin selvä.
Joulupöydästä voisi nostaa esille ainakin Savustetun mädin (kirjolohen) taatelikakun ja piparjäätelön sekä graaviporon. Ne kun oli uusia meidän joulupöydässä.


n.1kg poroa esim.paistia
5dl tummaa gourmet olutta
n.50g merisuolaa
Reilusti timjamia (kuivattua)
Reilusti rakuunaa (kuivattua)
Puolukkahilloa

Valmista 10% suolaliuos yhdistämällä olut ja merisuola. Hiero reilusti yrttejä poron pintaan. Upota poronliha liemeen ja anna graavantua 1-2 päivää. Mieluiten 2. Käännä lihaa muutaman kerran sinä aikana. Pakasta lihaa muutama tunti ja leikkaa jäisestä porosta ohuita suikaleita ja tarjoa ehdottomasti puolukkahillon kanssa.


Taatelikakku

1 pkt kuivattuja taateleita
3dl vettä
2dl sokeria

Kaikki kattilaan ja keitä pehmeäksi

3,5dl jauhoja
1tl soodaa
1tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria

Sekoita kaikki keskenään ja yhdistä jäähtyneeseen taatelimassaan

200g voita sulatettuna
2munaa

Lisää munat massaan, ja lopuksi jäähtynyt voisula. Sekoita kaikki ja kaada kakkuvuokaan.
Paista 175asteessa n.tuntin Tarjoa piparkakkujäätelön kanssa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Aina on kiva jos kommentoit