Maistuvat vartaat Satay-Kastikkeella & Avokado salaatti
Joulun maku tuli pestyä suusta jo edellisenä päivänä Intialaisella pläjäyksellä. Pitkästä aikaa nuo kaukaisemmat maut maistuikin niin syntisen hyvälle, että linja jatkui myös seuraavana päivänä kanavartaiden ja Satay soossin nimissä. Kaupassa tsekkailin maapähkinävoi purkkia jonka kyljestä repäsin idean ruokaan. Tosin älä ymmärrä väärin, ostin myös kyseisen purkin. Yllä oleva kuva ei kerro totuutta Satay-kastikeen väristä, sillä se on kauniin ruskea,eikä vaalea. No, mutta maku on se The Juttu, joten ei muuta kun herkuttelemaan.
KanaVartaat
600g kanafileitä
1 punainen paprika isoina paloina
1 keltainen paprika isoina paloina
Korianteria
inkivääriä
2rkl Hunajaa
1tl kuminaa
1tl chiliä
2 limen kuori raastettuna
suolaa
reippaasti oliiviöljyä
Laita kaikki sekaisin ja anna maustua hetki kylmässä. Leikaa kanat paloiksi ja pujota tikkuun, samoin paprikaviipaleet. Paista Grillivastusten alla 200 asteessa n.15min, laske lämpö 150 ja ota vastukset pois päältä ja anna olla vielä 10min
Satay- Kastike
1 punainen Chili
pari valkosipulin kynttä
3rkl maapähkinävoita
3rkl soijaa
Korianteria
2 limen mehu
loraus vettä
kaikki blenderiin ja soseeksi.
Avokado salaatti
1 avokado
2 tomaattia pieneksi hakattuna
Puolikas jäävuorisalaattia
loraus limen mehua
loraus oliiviöljyä
Kaikki vaan rouheesti sekaisin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Aina on kiva jos kommentoit