Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

torstai 6. maaliskuuta 2014

Kokonainen, yön yli haudutettu porsaanniska






Se on halpaa, se on helppoa ja se on hyvää. Mitä muuta ruoalta oikein voisikaan vaatia. Kokonainen porsaanniska on mitäloistavin ruhonosa pitkään haudutukseen ja se ei ole hinnalla pilattu. Maksoin omasta vonkaalesta (2,8kg) vain 26€ eli alle 10euron kilohinnalla mentiin. Kyseisestä mötkäleestä ruokkii isommankin köörin kun kylkeen vielä kokkailee lisukkeita. Me teimme kastikkeksi appelsiinin soosin, joka tehtiin helposti lisäämällä vain punaviinikastikkeeseen appelsiinimarmeladia. Kastikkeeseen sopisi myös hyvin haudutettu punasipuli. Lisäksi hauduttelin toisessa pakissa uunissa vain palsternakkaa, punajuurta ja artisokkaa. 

Niinkuin yleensä aina edullisia ruhonosia kokkaillessa, aikaa joutuu uhraamaan jokusen tunnin mutta hyvä valmistautuminen jo edellisenä iltana helpottaa asiaa. Työnmäärä tässäkin on minimaalinen ja uuni hoitaa loput. Odottelu kannattaa ja aamulla kun lihan nostaa uunista, niin tuoksu kyllä kertoo heti missä mennään.

Jo tulevaa kesää miettien, on kiva tälläinen jötikkä vielä kesäillassa grillailla. Rasvainen, maukas porsaanniska ei kylkeen paljoa vaadi. Jos kastiketta ei jaksa keitellä, niin pakkiin jäänyt neste hoitaa kyllä sen viran. Juurikaan helpompaa ei ruoanlaitto voisi olla, eikä juurikaan maukkaampaa.

Jos olet hyvissä ajoin liikkeellä ja aikataulutat ruoan 2 vuorokauden päähän, niin anna lihan olla 1 vuorokausi 10% suolaliemessä ennen hauduttamista.

1 kokonainen porsaanniska (2,8kg)
3-4 oksaa rosmariinia
Tuoretta timjamia
1rkl dijon sinappia
1 kokonainen nippu savustettua valkosipulia /tai tavallista
suolaa
pippuria

Virittele uuni 120 asteeseen. Hiero maut lihaan ja laita yrtit päälle. Sido liha paistilangalla niin liha pitää muotonsa.

Nosta liha pakkiin ja peitä foliolla. Hauduta 100-120 asteessa 6-9 tuntia. Nauti.


8 kommenttia:

  1. mä voisin muuttaa teille au pairiksi. ihan ruokapalkalla :-)

    VastaaPoista
  2. Herkullista ! Ja nämä kuvat on taas niin loistavia myös :) Tykkään todella paljon tästä sun tyylistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla :-) pysytään siis tyylille uskollisena myös jatkossa :-)

      Poista
  3. Oikein hyvän näköistä! :) Saisko sulta tänne (onko jo olemassa) sellaista jotain soija/sokeri/lihaliemessä haudutettua halpaa liha -reseptiä? Niinkuin Tomin keittiössä -sarjassa usein valmistellaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :-) Eipä taida olla mutta voisin ens viikolla sellasen kokkailla tänne :-)

      Poista
    2. Kiitos jo etukäteen! :D Jotain ihanaa suussasulavaa, ehkä vähän tulista ja samalla vähän makeaa. Olisi namia!

      Poista

Aina on kiva jos kommentoit