Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

tiistai 18. joulukuuta 2012

Se herkku ragù & Pistou

Ragu on rock

 


Ragùs bolognese.. Kuin bolognese,mutta uunissa muhitettu vaivaiset 7h. Aito Italialais mamma tosin löisi komistuksen 1000vuotta vanhaan kiviuuniin ja nauraisi räköiset mun sähköuunille. Liha valintaki oli normaalista hyvinkin poikkeava. Naudan selkää ja hirvi chorizoa. Jälkimäistäkään Herttainen vanha Italiano mamma tuskin käyttäisi, vaan antaisi selkäsaunan kaulimella.

Joskus luin että ragù bologneseen ei tule lainkaan yrttejä, itse kyllä laitoin kuivattuja yrttejä. Kastikepohjana toimi itse tehty tomaattikastike, joka kesti hienosti pitkän uunituksen.

Vou, parasta kaikessa oli maku sekä se aivan loistava tuoksu joka padasta oikein pamahti nenään kun avasi kannen. Lautasellisen ajan elämä oli ihanaa, maku sai ihokarvat pystyyn, tuon lautasellisen ajan käsivarteni muistuttivat pulloharjaa. Perinteinen pasta Blognese ei ole mitään tämän rinnalla, oman osansa makuun toi varmasti hirvi chorizo

Ragù
 
Puolikiloa Naudan selkää
300g Hirvi Chorizoa
kukkurallinen ruokalusikka paprikajauhetta
pari punasipulia
puolikas kesäkurpitsa
1 valkosipuli
3dl tomaattikastike
2dl punaviiniä
n.1rkl ruokosokeria
1 lihaliemikuutio
kuivattuja yrttejä valintasi mukaan (timjami,oregano ja persilja sopii todella hyvin tomaattisiin ruokiin)
suolaa
pippuria
 
Leikkaa lihat,sipulit ja kurpitsa paloiksi. Freesaa padan pohjalla voissa papriakajauhe jotta saat maut esiin,sekä valkosipuli. Lisää sitten loput.

 


Lyö pata 200 asteiseen uuniin ja laske lämpö hetki 150 asteeseen.
 
2 tunnin päästä laske lämpö 125 asteeseen.
 
Taas kahden tunnin päästä laske lämpö 85-100 asteeseen ja anna olla 2-4tuntia.
 
Nauti pastan,pistoun ja patongin kanssa.

Pistou

nippu basillikaa
2 valkosipulinkynttä
1/2dl oliiviöljyä
suola
pippuri

Murskaa kaikki mortelissa tai suvasekoitimella. Tarjoa Ragun kanssa.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Aina on kiva jos kommentoit