Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

maanantai 17. joulukuuta 2012

Joulua&Tuoretta ahventa

 

 
 

Joulu,joulu,osta,osta... Prkl!


Näin se menee.Markkinamiehet ja kaupat kilpailevat huomiosta kuin kiimaiset riikinkukot pörhistellen sulkiaan!! Joulua tyrkytetään oikein urakalla, niin paljon että tulee yli,oksettaa. Duunissakin on päivästä toiseen joululounas esillä, illassa taas Ala Cartessa Joulumenu, pyh! Kinkkua olen sortunut maistamaan kahdesti, en digannut. Tai ainakaan en myönnä, koska haluan nauttia siitä vasta aattona. Jouluaattona saunan jälkeen,pienten päikkäreiden jälkeen pöytään, ja Yeah! Kinkku maistuu niin hyvälle yms herkut. Se oikea päivä,oikea hetki,oikea tunnelma = Hyvä jouluruoka.

Nyt jos syö etukäteen liikaa jouluruokaa se on kuin alkaisi grillaamaan kyljyksiä Tammikuussa uskotellen että on lämmin kesäilta, ei se niin mene.

Kaveri soitti aamupäivällä juuri kun olin tullut salilta, että haluanko tuoretta ahventa?-Kylli! Suurin osa yli 20:sta kaverista oli vielä sitkeästi elossakin. Tuoretta? -Nam. Puukot esiin ja kalat pellille...


Hieman pelottavasti sekaan taas hivuttautui joulunmakua (kaneli,neilikka) mutta silleen puolitahattomasti...


Puolitahaton Jouluinen ahven
 
3-4 kokonaista,nahatonta ahventa
 
Kastike
 
1dl soijaa
1rkl öljyä
1rkl sriracha kastiketta/ muuta chilisoosia
1rkl siirappia
aniksen siemeniä
fenkolinsiemeniä
1tl kanelia
6 neilikkaa
tilkka pernodia

Sekota kaikki ja anna maustua hetki. Kaada liemi kalojen päälle.Lisää kalojen päälle,auringonkukansiemeniä,manteleita, valkosipulia ja yrttejä sekä esim.paprikaa ja purista päälle sitruunaa/limee

Paista uunissa grillivastusten alla 200 asteessa n.5min.
 
Laske lämpö 150 asteeseen ja anna olla vielä 10-15min
 

Tarjoa kalan kanssa tähtianiksella keitettyjä porkkanoita ja pinaattia
 
4 porkkanaa paloina
pari palaa pakastepinaattia
sen verran vettä että porkkanat peittyy
1,5tl suolaa
5 tähtianista
 
Kaikki kattilaan ja keitä kunnes porkkanat al dente.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Aina on kiva jos kommentoit