Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

lauantai 15. joulukuuta 2012

Sitä loistavaa Leppäsavu possua...


Viimeinki sain aikaiseksi kokkailla kyseisen ruoan. Onhan tuota Pirkan Leppäsavutuorejuustoo hyllyillä notkunut iät ja ajat. Nyt sain kaupassa idean tehdä siitä kastikkeen possulle ja pinaatille. Tuli kyllä syntisen maukasta soosia,ja possu, se nyt on aina possua, ja piru vie possu on hyvää.

Possuakin on tullut savustettua mutta tein sen himassa savustuspussissa. Helkutin hyvää, mutta se jumalaton,pistävä haju aiheutti puolen vuoden migreenin, ja kerrostaloalueella ei savustella sisäpihalla. Joten mukavaa savun aromia otettiin soosista.

Ja mitä tarvitaan kaupasta?

1 possun sisäfilee
grillimauste
yrttisuola
dijon sinappia

Putsaa possukan fileestä ylimääräset rojut pois. Rasvaa ei kannata leikata pois, sitä tosin sisäfileessä onkin vähän jos ollenkaan. Jänteet ja kalvot kannattaa kuitenki siivota puukon avulla pois.
 
 

Paista fileeseen väri pannulla. Tee pieniä viiltoja fileeseen. Hiero pintaan mausteet ja sinappi.  Heitä komeus uuniin 175 astetta ja koosta riipuen 25-40min

Leppäsavukastike

1/2prk Pirkka leppäsavutuorejuustoa
2dl kermaa
1rkl vasikanfondia
1 punasipuli pienenä silpppuna
1rkl voita

Freesaa sipulit voissa. Lisää loput. anna poreilla miedolla lämmöllä n.15min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Aina on kiva jos kommentoit