Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

perjantai 28. joulukuuta 2012

Suklaalla kruunattu Marjavanukas

 
Tällä makeuden sekamelskalla pääset eroon edes pikkasen joulun aikana kertyneistä suklaista. Uskoisin että jokainen halutusti tai tahtomattaan niitä konvehti rasioita joita naapuri oli saanut veljen kaimaltaan ja sitten ihanasti kierräti lahjan eteenpäin. Jättämällä ohjeesta Cointreaun pois, se sopii myös lapsille tarjottavaksi, ja takaan ettei vastaväitteitä tarvi kuunnella lastenkaan suusta. Toimii!!

 
Suklaalla kruunattu Marjavanukas
 
3- 4 annosta
 
3prk Valkosuklaa Vanukasta (esim.jakki makupala)
1prk Turkkilaista jogurttia n.200g
1/2dl sokeria
2tl Vaniljasokeria
1dl Vadelmia
1dl Mansikoita
1dl Mustikoita
4cl Cointreauta
raastettua appelsiinin kuorta
1 appelsiinin mehu
 
Marinoi marjat kaatamalla niiden päälle Cointreau,appelsiinin mehu ja raastettu kuori. Anna marinoitua kylmässä tunnista vuorokauteen.
 
Yhdistä sokerit,jogurtti ja vanukkaat keskenään. Sekoita sekaan siivilöidyt marjat. Jaa kuppeihin ja raasta päälle ihan törkeesti suklaata ja koristele vielä tomusokerilla.
 
Nauti ilman huonoa omatuntoa ja jouluruoan ylenpalttisen mättäämisen tuomaa itseinhoa.

2 kommenttia:

  1. Herkullista! Tykkään sun motosta: Se on asenne, jolla on usein ratkaiseva merkitys sekä keittiössä että muussa menossa.
    Hyvää uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos,kiitos :D Juuri näin se on. Ruoanlaitto on mulle hauska harrastus ja vielä unelma ammatti jossa mielikuvitus ja asenne ratkasee. Hyvää Uutta Vuotta sullekin!

      Poista

Aina on kiva jos kommentoit