Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

tiistai 20. elokuuta 2013

Chili Dogit, eli chilipiskit (jos ei maailman, niin Euroopan parhaimmat!)


Viime aikoina on pitänyt sen verran kiirettä, ettei ole viikkoon kerennyt tänne mitään postailemaan. Tässä on nyt muutenkin koko kesä painettu meneen aikamoisella tahdilla ja tahti vain kiihtyy loppua kohden. 6 päiväiset työviikot vievät kyllä mehut ja innostumisen kokata kotona. Nyt oli kuitenkin sen verran herkkua, että sain aamuvuoron ja jaksoin vieläpä kokkailla jotain.

Mieli kun teki jotain iisiä ja mieluiten jotain mässäilyä! Eli katseet oli luotava ämeriikan maille. Siellä kun tunnetusti kaíkki on suurta ja vielä vähän suurempaa. Bongailin juttuja jenkkien kuumista koirista ja valehtelemattta 10minuutin selaamisen aikana löysin n.100 erilaista versiota ja kyllästyin. Liikaa infoa ja meinasi kiinnostuskin loppua koko hodareita kohtaan. Mac&cheese hodarit kyllä teki vaikutuksen rasvaisuudellaan, mutta en sitten jaksanut. Sitten sivusilmään iski chili dogit ja chilikastike. Päädyin ideaan, mutta tein chilisoosin sijaan chili con carnea, mutta skippasin lihat, koska raakamakkaraa oli saatava väliin. Lisäksi ostin chipotle chilikastiketta (Heinz) joka olikin sopivan ärjyä roinaa meikäläiselle ja toi mukavaa ja kaivattua potkua chilipiskeihin.

Koska kaikki pojat (miehet) on äitin poikia, (myös minä) niin muistin laittaa täytteeksi myös paahdettua sipulia. Äiti kun aina tuo kyläillessään hodarikamat & pahdetut sipulit mukanaan. Mikäs siinä, korvaamaton maku hodareissa. Lisäksi kun on tulista ja on rasvaa, niin suosittelen kruunaamaan tämän herkun vielä Creme Fraichella. Hodareille ostin kaupasta aivan mahtavaa, tuoretta ja pehmeää patonkia, täydellistä. Jos käytät patonkia, osta pehmeää patonkia ja paahda se rapeaksi, täydellistä. Lopuksi raastoin sekaan raikasta limen kuorta ja puristelin mehujakin hodarin päälle. Tämän paremmaksi mässäily ei juuri mene, eikä sen kyllä tarvitsekaan... Jos pystyt jättään syömiseen vain yhteen, niin nostan hattua!


 
Chili Dogit
 
4kpl
 
4kpl chorizo raakamakkaraa
chili con carnea (huippu ohje täältä)
paahdettua sipulia
Creme Fraichea
Tuoretta, pehmeää patonkia
Chipotle kastiketta (esim. Heinz)
1-2 limeä kuorineen ja mehuineen

15 kommenttia:

 1. Chilipiski! Loistava uusi ruokatermi! :D Ostan, vaikken chilistä perustakaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vaa patenttia piskeille ja massatuotantoon :D

   Poista
 2. Uskon jo maistamatta jokaisen kehun näistä piskeistä :) koko komeuden kruunaa kyllä ehdottomasti tuo ranskankerma piskissä, mmmmm!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos :) joo kyllä nää hyviä on ja ranskankerma todellakin kruunas tän!

   Poista
 3. Kyllä kiitos! Viereen vielä kulhollinen coleslaw salaattia :) Mäkin kun olen viimein päässyt eroon koulun aiheuttamasta chili con carne kammosta (ruskealla riisillä.. Puistatus).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun mainitsit,niin oishan tuo coleslaw voinut eksyä mukaan :)

   Chili con carne ei taida olla ainoa iljettävä kouluruoka. Itelle taas koulun "risotto" kuivien riisien ja herne-maissi-paprikoineen oli järkytys ;)

   Poista
 4. Herkun näköistä :-) niin, ja mikään missä on ranskankermaa ei voi olla muuta kuin hyvää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Minna :D joo kyllä toi ranskankerma oli jälleen se viimeinen silaus ja kruunu kunnon mässylle.

   Poista
 5. Täällä suu maiskuu, kun katselen kuvaa. Näyttää hurjan hyvältä, enkä yleensä edes pidä mistään missä on makkaraa/nakkia. Oi,nam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt Peggy makkaraa sämpylän väliin ja maiskutteleen. Näiden jälkeen tykkäät makkarasta :)

   Poista
 6. Kyllä näillä mässäilisi mielellään!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kyllä näillä mässäili mielellään ;) täytyy kobkohta tehdä uudestaan!

   Poista
 7. Kyllä kelpais tännekin, taas kerran :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sun pitää minna kokeilla :) teet grillillä,ku oot kova grillaamaan!

   Poista

Aina on kiva jos kommentoit