Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

perjantai 4. huhtikuuta 2014

Kalakebabit & Castillo De Molina Reserva Sauvignon Blanc





Mitä ihmettä maailman huonoin viiniasiantuntija tekee Oivapari-Reseptikilpailussa? En tiedä, mutta sen tiedän, että nämä kalakebut sopivat loistavasti Castillo De Molina Reserva Sauvignon Blanc-viinin kanssa. 

Kyseinen viini kaipaa vierelleen raikkautta ja keveyttä. Raikkautta tarjoaa mahtavan makuinen fenkolin, mintun ja tuoreen kurkun yhdistelmä. Keveyttä tuo kala ja pita. Lohi ei ehkä ole kala kevyimmästä päästä mutta loheen päädyin juurikin sen rasvan takia. Jauhaessa lihaa ja kalaa ne vähäisetkin rasvat on saatava pysymään tallessa. Lohestakin rasvaa jää koneen osiin ja käsiin mutta onneksi myös kebuunkin asti riitti. 

Heikkohermoisimmat varmaan repivät rintakarvojaan miettiessään, että mikä tästä nyt tekee sitten kebabin. Minulle sen tekee pitaleipä ja hennosti maustettu lohi. Mausteisiin voit toki vaikuttaa itse mutta chilin määrän jätin tarkoituksella matalaksi, koska viinit harvemmin tykkäävät kaveerata sen kanssa.

Tämä kyllä maistuu jo näin kevään alussa ja olihan tämä jo kurkistus tulevaan kesään. Kun siellä mietitte mitä kevyttä ja raikasta natustelisi valkoviinin kera, niin tässä yksi leppoisa ruokaehdotus. 

Oivapari. Sanon minä.

Kalakebabit

n.600g lohta tai muuta haluamaasi kalaa
1tl kanelia
1tl kuminaa
1tl korianterinsiemeniä jauhettuna
1tl kurkumaa
½tl kuivattua chiliä
1rkl tomaattisosetta
2 valkosipulinkynttä
suolaa

jauha kala ja lisää mausteet. Sekoita. Pyörittele pihveiksi tai pötköiksi. Paista pannulla n.1min per puoli ja kypsennä loppuun 200-asteisessa uunissa n.10min.

Minttu-Fenkoli-Feta

1 puntti minttua
1rkl silputtua sitruunaverbenaa tai melissaa
1 iso fenkoli
1 kurkku
1 sitruuna
100g fetaa

Raasta kurkku ja fenkoli raasteeksi ja silppua minttu. Yhdistä ja purista sekaan sitruunan mehu. Murusta joukkoon fetaa. Sekoita ja lusikoi kebabin pitaleipien sijaan.

Jos haluat, niin voit myös lisätä täytteeseen maustamatonta jogurttiakin. Minä en laittanut koska lohi on niin rasvainen ja se riitti tuomaan kosteutta. 





8 kommenttia:

  1. Pikkuisen erilaiset kebabit kuin täälläpäin ,mutta kuulostaa kyllä hurjan hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko siellä kalakebab ohuina lastuina vai kebakon tyylisiä? vaaleasta kalasta? lihaisa merikrotti voisi toimia hyvin?

      Poista
  2. No ON oiva pari! Mulla on nyt meneillään vähän sellainen fenkolihöpsähtäneisyys, pitää pinnata tää resepti. Ja testata vaikka juuri tän viinin kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Fenkoli on huikea maultaan. Taas on täälläkin tulossa uutta fenkoli luomusta :-) kannattaa testata kebuakin viinin kera.

      Poista
  3. Mä heittäisin tuon lohen ja fenkolihässäkän tortillaan. Mutta tämä tyttö heittääkin nykyään kaiken tortillaan :D Pita on mun keittiössä siunattu falafeleille. En vain ennakkoluuloisena ja kapeakatseisena osaa ajatella sen sisään mitään muuta vaihtoehtoa...
    Mutta siis vitsit, noi sun lohipihvit kuullostaa vaan aivan mielettömän hyvälle! Periaatteessa niissä on kaikki mun lempimausteet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sopii varmasti tortillan tai kunnon rieskan täytteeksi myös! Falafelit onkin ollu iha unohduksissa mutta pitää jokupäivä tehdä taas.

      Poista
  4. Onneksi en pysty.

    (Repiä rintakarvojani)

    Hyvä resepti, mullakin tänään keittiössä taas fenkolia, alkaa olla kohta jokapäivän ostos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä veikkaan et vaikka sulla olis (rintakarvoja), niin et repis niitä. Mulla on vahva luotto, että et oo heikoimmathermot ainakaan ruoan tai minkä uuden kokeilemisen suhteen :-) ja se fenkoli on jo jokapäiväinen ostos :-)

      Poista

Aina on kiva jos kommentoit