Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

maanantai 21. heinäkuuta 2014

Rapeat JättirapuWrapit




+30 astetta on kuulemma sopiva vuoden jokaisena päivänä. Minua alkaa jo etomaan helteet ja ainoa toivomus olisi ettei tarvisi läähättää. Tiskirättikuosinen kauluspaita hiertää ja sortseissakin on tukala olla. Minä en näe +30 olevan mitenkään sopiva.

Sen sijaan leiriytyminen johonkin piiloon kaupungin arkkitehtuurilta kuulosta hyvältä. Hyvä ruoka auttaa jaksamaan myös helteissä,eikä merikään onneksi ole kuin kävelymatkan päässä. Näillä keleillä jaksaa kokkailla mutta vain nopeasti ja syödä vaivatonta ruokaa.

Pankojauhoilla paneroidut jättiravut on helppo nakata maissitortillan väliin chipotlemajon, avokadon ja lime-kaalisalaatin kera. Kääri Wrapiksi ja nautiskele. Elämä on juuri niin helppoa kuin siitä itselleen tekee.

Kysessä on helppo,pikainen ja vaivaton resepti joten löpinät sikseen ja ulos haukkumaan helteet. On sitten kivempi valittaa talvella kun on kylmä!

Rapeat Jättiravut

2:lle, 3 wrappia per kasvo

12 tiikeriravun pysrtöä
1tl chilijauhetta
ripaus valkopippuria
suolaa

 mausta ja leivitä

leivitys:

vehnhäjauhoa
2 munaa (vatkaa rakenne rikki)
pankojauhoa

pyörittele jauhoissa,sitten munissa ja lopuksi pankojauhoissa. Mittaa pannulle n. 2cm öljyä, niin ravut peittyvät. Odota kunnes öljy kuumaa. Kokeile pankojauhon murusella kuumuutta jos se alkaa tirisemään on homma valmis. Paista öljyssä kunnes pinnat on rapeita ja kullan ruskeita.


Chipotlemajo

1dl  annos majoneesia
valmista chipotlekastiketta

miksaa sekaisin ja nauti

Lime-kaalisalaatti

½ varhaiskaali
1 limen mehu
2rkl oliiviöljyä
2rkl etikkaa
1tl sokeria
½tl suolaa

Sekoita sekaisin. Anna maustua hetki ja tarjoa.

12 kommenttia:

  1. Ihania kesäherkkuja, ravut on meillä suurta herkkua. Olen myös ihastunut SOLiin, tuplalimellä ;) nam! hyvää kesää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ravut maistuu kyllä aina! vai että oikein tuplalimellä :-)

      Poista
  2. Kääk, nyt näyttää niin hyvälle ettei sanotuksi saa! Vesi kielellä...

    VastaaPoista
  3. Paistatko siis raakoja ravunpyrstöjä? Upotetaan sitte kuumaan öljyyn?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep,raakoja. Maustan,leivitän ja paistan ja aina kun jaksan kaivaa frittikeittimeni esiin niin silloin frittaan paistamisen sijaan.

      Poista
  4. Luin juuri jostain tutkimuksesta, jonka mukaan +22 astetta on ihmisen elimistölle ideaalinen lämpötila ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä uskon mun tutkimukseen jonka mukaan -10 on paras,säilyyhän lihakin pakkasessa :-)

      Ei vaan +20 ja viileä merituuli on vielä iha hyväksyttävää

      Poista

Aina on kiva jos kommentoit