Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Hirvi Pasta (Pasta Berlusconi)

Hirveetä hirvee jälleen ja vieläpä pastan muodossa. Italialainen olisi ihmeissään ja suomalainen metsämies saisi mahahaavan jo pelkästä ajatuksesta. Perinteisten patojen,fileiden,paistien ja keittojen rinnalle kyllä voin suositella myös tätä tapaa niellä hirvensä. Berlusconi haukkui Suomalaisen ruoan, joten nimesin sen sitten kyseisen alaikäisiä ja ilotyttöjä pökkivän poliitikon mukaan. Tätä jos kyseiselle herralle tarjoisi, niin uskon että ei valittaisi, ja turvallisempi vaihtoehto kuin talousrikos tai ilotytöt.

Tällä kertaa ruhonosana toimi hirvenlapa, aluksi oli tarkoitus tehdä potkasta, mutta potkat oli lihatiskistä loppu. Lapa sai ihan rauhassa muhia uunissa 6 tuntia miedolla lämmöllä, joten täydellistä siis. ja kuten allaoleva kuva todistaa, niin mureaa oli. Täydellistä.ei muuta kun hirveä kokkaamaan ja välillä ei niin perinteistä, mutta taatusti maistuvaa. Vaikka pastaa onkin, niin silti nii kotimaista. Punajuurta, Porkkanaa, Kanttarelleja, ja tietty sitä Hirveä. Aikansa se ottaa, mutta odotus palkitaan.

Jos pasta tuntuu liian rankalta, niin voit toki päräyttää muusin!Hirvi Pasta:
4:lle

600g hirvenlapaa
2 porkkanaa
2 punajuurta
2 sipulia
punaviiniä
valkosipulia
2 rkl suolaa
pippuria
katajanmarjaa
1/2 dl tomaattipyree
1/2 dl persiljasilppua
kanttarelleja
1 rkl kanttarellifondia
voita
vehnäjauhoa

Laita pataan vettä ja viiniä niin että liha peittyy. Laita sekaan merisuola, porkkanat, persilja, katajanmarjat ja sipulit. Anna hautua 150-125 asteessa 4-6 tuntia. Revi liha langaksi.

kastike:

Ruskista voi ja vehnäjauhot. Lisää pataan jäänyt liemi,fondi, pilkotut sipulit,porkkanat ja punajuuret sekä silputtu persiljaa. Anna hautua hetki. Lisää hirvenliha ja kanttarellit ja tomaattipyree. Anna hautua 10min. mausta.

keitä pasta ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Aina on kiva jos kommentoit