Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Jauhelihaa parhaimillaan... Keep it Simple!

 
Eilinen oli taas rankkapäivä, tai ainakin duunipäivä oli yhtä hulinaa kun oli vaa kaksi kokkia paikalla. Sai ainakin ravata naama vinossa salin ja keittiön väliä.
Muttenkin vaikea päivä, koska ei oo pitkään aikaan tehtyä aamuvuoroa/lounas vuoroa... Iltavuoroon on jo niin tottunu, että vaikea olaa skarppina aikaisin. Onneks kunnon kiireessä kyllä kummasti herää.


Duunista valui kotiin rähjäinen ja väsyny ukkeli. Kaupassa oli taas miljoona ideaa mitä tehdä ruoaksi. Kuitenki sitä halus vaan tehdä jotain mahdollisimman nopeaa ja simppeliä, koska oli saanut jo monta tuntia kyykkiä hikihatussa köökin puolella. Kaiken kruunuksi huomasin että lompakko jäi himaan, joten taskuhilujen turvin päädyin naudan jauhelihaan, ja kekkasin, että Yeah! TartTar on se juttu! Sillä legendaarisella tyylillä, eli dijonilla ja tabascolla! Ja oma suosikki keltuaisCreme, joka on mielestäni parempi kuin se alkuperäinen eli raaka keltuainen.(viiriäisen)

Ainut kokkaus oli keltuaisCreme... johon menee minuutti. Jauheliha on valmiina, sipulin silppuaminenkaan ei kauaa vie.. Helppoa ja niin pirullisen hyvää. Mulle tämä vasta onkin sitä ns.lohturuokaa!! Ja vielä kaiken kruunaa hetken oma rauha, sohvalle makaan ja Iron Maiden soimaan. Iisiä.

TarTar -Keep It Simple!

1:lle

150g Raakaa Naudan jauhelihaa
tabascoa maun mukaan
1/2rkl dijonia
viispippuria myllystä
Loraus Worchester soosia
Suolaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Rouhi pinnalle vielä pippuria ja suolaa

KeltuaisCreme

1 Keltuainen
n.1rkl voita

Lataa keltuainen ja kylmä voi kattilaan. vatkaa pienellä lämmöllä (sekoita kokoajan) kunnes seos on pehmeää ja paksua

nauti tartar silputun sipulin,yrttien,cremen ja piparjuuren kanssa. Myös Suolakurkku ja punajuuri sopii, sekä balsamico.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Aina on kiva jos kommentoit