Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Mausteinen Kanapata & Hunajainen Riisi

 
Hellurei ja hellät tunteet. Vuoden toista kotiruokaa pukkaa. Koska olen ollut nyt paljon vapaalla on kotonakin syntynyt hieman kotoisampaa safkaa. eilen tuli työnnettyä ulos tälläinen viriili kanapata jossa ainakin makua piisaa. Kanaa saakin ja pitääkin mielestäni maustaa oikein reilulla kätösellä koska kyseinen tipu on kovin mauton, tämäkin siksi että proteiinia löytyy mutta rasvaa ei näy edes röntgenissä. Lisuke riisi oli puhdasta mielikuvituksen tuotetta ja yhdistelmä kuivakaapista löytyneitä makuja, mutta riisiin olin erittäinkin tyytyväinen. Hieman mausteinen ja makea yhdessä, Thats It!
 
Kanapata
 
1pkt Broilerin Koipireisiä
1pkt Kanan rintafileitä
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
Suolaa
Pippruria
 
Leikkaa paprikat isoiksi paloiksi. Pyörittele kanat jauhoissa. Paista kanoihin hieno väri kuumalla pannulla ja nosta sitten kaikki uuivuokaan.
 
Kastike Padalle
 
2 chiliä
2rkl Paprikajauhetta
1 punasipuli
4 valkosipulinkynttä
3rkl Worchesterkastiketta
3rkl Valkoviinietikkaa
Tuoretta Basillikaa
2 sitruunan mehu
3rkl Ruokosokeria
 
 
 
kaikki Blenderiin ja soseeksi. Kaada kastike kanojen ja paprikoiden päälle. Laita pata 200 asteiseen uuniin ja anna olla n.30min, laske lämpö 150 ja anna olla vielä 30min
 
 
 
Hunajainen Riisi
 
2mukillista Riisiä
4 Mukillista Vettä
reilusti suolaa
Pala Raastettua Inkivääriä
Kuivattuja aprikooseja pieneksi leikattuna
Kourallinen Mantelilastuja
2tl hunajaa
1 sitruuna
 
Laita kattilaan riisi,vesi,suola ja halkaistu sitruuna. Keitä riisi kypsäksi. Lisää lopuksi kaikki muut mausteet. Purista lopuksi lämpimästä sitruunasta mehu joukkoon.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Aina on kiva jos kommentoit