Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

lauantai 2. marraskuuta 2013

Porkkanakakkua valkosuklaamoussella ja tyrnisorbetilla + yleistä harmittelua


Hieman yllättyin kuin naapurin viherpeukalo ampaisi oveni taakse. Pelkästään isännän rehottavan parran yhtäkkinen katoaminen oli hämentävää mutta ei siinä kaikki. Nimittäin pellostamme tai oikeastaan pläntiltä nousi vielä pieniä porkkanoita. Ja mitä muuta kivaa noista makeista, pienistä yksilöistä kokkailisi kuin porkkanakakkua? noh, vielä jäi jokunen porkkana lihankin kaveriksi. Porkkanakakku on kuitenkin yksi suurista suosikeista ja siksipä kyseinen jälkiruoka löytyy myös työpaikkani jälkkärivalikoimasta. Mielestäni porkkanakakku ilman valkosuklaata on liha ilman suolaa, jotain oleellista uupuu. Sen sijaan että olisin kuorruttanut kakun, tein erikseen valkosuklaamoussea. Sitä sai sitten jokainen annostella oman sietokyvynsä mukaan, mistään vähän makeasta kun ei ole kyse. Ja jotta juttu ei jäisi liian kevyeksi,niin pitihän sitä töräyttää tyrni-porkkanasorbettia! 

Tämä oli minulle lohturuokaa. Lohtua siihen etten kirveelläkään päässyt eilen sinne Glorian Blog Awardseihin jonne kutsu kävi ja jossa olisi ollut tilaisuus tutustua muihin bloggaajiin mahtavien blogien takana. Mutta ehkä blogini lukijat diggailevat kokkailuistani vielä ensi vuonna, toivotaan ainakin. Se on ensi vuoden juttu. Eilisen märehdin itsesäälissäni niin töissä kuin kotonakin. Sen minä tarvin aina välillä, siis hetken murjottaa ja olla kuin pikkuvauva, "isojen huolieni" kera rauhasa. Pala porkkanakakkua nyt aamusta oli kuitenkin valo pimeydessä.

"Kuule anna miehen pohtia, hän pohtii miehen pulmaa, niin paljon epäkohtia, ja elämä niin julmaa"


 Juhlat on juhlittu ja onnea kaikille siellä menestyille blogeille. Ehkä mä vielä joskus näen teitä livenä mutta sitä odotellessa palataanpa herkun pariin jota suosittelen niin iloihin kuin suruihin. Hyvän porkkanan salaisuus piilee mielestäni makeassa porkkanasoseessa. Olen aiemmin käynyt läpi reseptistä joka kulkee uskollisena mukana. Samaa ohjetta voi käyttää oikeastaan mihin vaan vaihtamalla esim.porkkanasoseen taateliin, banaaniin,omenaan tai vaikka maa-artisokkaan niinkuin jo teinkin aiemmin. Mutta tässä se olisi ja tätä muokkaamalla voit tehdä isoja ja vähän pienempiä kakkuja. Se mistä ohje on alunperin onkin mysteeri, mutta jostain keittiöltä se on. Suklaamousse ohjekin on köökistä peräisin, ja pakko todeta että sen avulla saat aivan huippua moussea. Vaihtamalla valkosuklaan tummaan saat hyvää perus suklaamoussea. Jos sorbettia ei jaksa tehdä niin kyllä appelsiinijäätelökin tai jokin vastaava toimii. OSta vaikka vaniljajäätelö ja raasta päälle appelsiininkuorta, toimii! Sitä kausiruokaa ei ehkä terveellisimmillään, mutta parhaimillaan!

Niin ja seuraavassa postauksessa arvotaan blogin 1.v kunniaksi voittaja (t) katotaan miten käy! 

500 g porkkanaa
500 g sokeria
350 g öljyä
8+8+8 g kanelia, soodaa, suolaa
400 g jauhoa
150 g munia

Keitä porkkanat kypsiksi. Soseuta porkkanat, sokeri ja öljy. Yhdistä kuivat aineet keskenään, lisää joukkoon. Lisää lopuksi munat yksitellen. Paista vuoassa 160°C:ssa noin 1 tunti, tai kunnes sisälämpö 75 asteessa.

Paras Suklaamousse

250 g maitoa
300 g maitosuklaata 
1,5 kpl liivatelehteä 
500 g kermaa vaahtona

Kiehauta maito ja kaada suklaan joukkoon ohuena nauhana, kokoajan sekoittaen. Lisää joukkoon liotettu liivate ja anna jäähtyä  ja sekoita joukkoon löysä kermavaahto. Jäähdytä jääkaapissa.



 Sorbettiin tarvitset ensin tyrni-porkkanasiirappia jolla makeutta ja makua tuodaan itse sorbettiin ja se on tämännäköinen


Tyrni-porkkanasiirappi 

300 g sokeria
150g Porkkanamehua
100g tyrnimehua
1dl glukoosiirappia

Kiehauta ja jäähdytä.

Tyrni-porkkanasorbetti

300 g Tyrnimehua
300g Porkkanamehua (biotta)
300 g tyrni-porkkanasiirappia
 1dl glukoosisiirappia
30 g sitruunamehua
½ kpl liivatetta

Valmista ensin siirappi. Sekoita siirappi, glukoosi ja sitruunamehu ja lämmitä seos n. 50°C ja lisää joukkoon liotettu liivatelehti ja siivilöi. Pakasta.

10 kommenttia:

  1. no ei ne oo sullakaan huonot eväät ollut :-) mutta kyllähän se on kohtalo, että mekin vielä joku päivä ihan kolmiulotteisessa maailmassa tavataan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä tälläkin taas hetken hengissä pysyy :) olishan tuo hauskajos joskus treffailis. Olis kiva joskus kokkailla bloggarien kesken. Me saatais aika hyvät pöperöt aikaan :)

      Poista
  2. Minut oli viime vuonna kutsuttu ja harmittelin sitä niin kauhean pitkää välimatkaa.Mutta muuten on joitakin bloggareita tullut jo tutuksi ihan oikeastikin,ja varmaan sinäkin vielä tapaat niitä kasvoja blogien takana.
    Nami,herkullinen porkkanakakku!"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sulla on kyllä kans tota välimatkaa jonkun verran :) mut enköhän mäkin joskus näitä kasvoja herkkujen takana näe.

      Poista
  3. No just ! Mä oon herkutellut tänään niin paljon että lähinnä tekee pahaa mutta ihan vähän tuntuu jos siltä että jotain vois mahtua kun tätä postausta luin :D Sorbetti kuulostaa erityisen huipulta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voiko niin ähkyssä olla etteikö pala porkkanakakkua menis? ;) Sorbetti oli kyllä tosi jees!

      Poista
  4. Onpa toimiva lohturuoka :) Mulla lohtu tulee yleensä suolaisista mamman resepteistä - stroganoffeista, valkosipulikermaperunoista ja mamman köttbulleista. Tosin kaikki, missä on tyrniä lohduttaa tätä tytsyä :)
    Ole onnellinen siitä, että sait sentään kutsun, se on hienoa! Mulle ei sellaisia tule...blogillani on vielä aika vähän lukijoita, vaikka jatkuvasti on nousussa ja lisää lukijoita tulee koko ajan :) Ehkä ensi vuonna...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kyllähän mamman ruoat on aina lohduttavia :) stroganof on ainakon toimiva ja lihapulilla lähtis vaikka mitkä oireet. Ehkä säkin ens vuonna kutsun saat kun sulla hyvä blogikin on

      Poista
  5. Mmm... hyvältä näyttää ja hauska tuo idea itse lisättävästä kuorrutteesta. Itse olin awardseissa ja siellä ehkä parasta antia jäisen hevosenlihacarpaccion lisäksi, oli pienet porkkanakakkuset. Olivat ihanan kosteita ja maukkaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia ;)

      Heppacarpacciota onkin tullut kokattua muutamaankin otteeseen ja on kyllä tosi maukasta ja paras tapa nauttia heppaa.

      Porkkanakakku taas on sellainen että taitaa maistua kaikille :D en ainakaan ite siihen vois koskaan kyllästyä :)

      Ehkä sitten ens vuonna olen siellä maistelemassa.

      Poista

Aina on kiva jos kommentoit