Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

lauantai 22. maaliskuuta 2014

Pikainen tsekkaus #gastrohelsinki2014 messuihin

Hieno päivä gastromessuilla perjantaina 21.3.2014 Paljon mielenkiintoisia kojuja, paljon hyviä makuja ja tuttuja naamoja. Pääsin hiomaan pieniä virityksiä työni puolesta mm. Tammisen kanssa. Ehkä meillä on kesän listalla mahtava Porterhouse Steak. Saa nähä miten käy. Harmi etten päässyt paikalle jo torstaina muiden bloggareiden kanssa, muuten messut olivatkin oikein antoisat ja kotiin tultiin täynnä inspiraatiota. 

Yläreunassa oikealla päivän mielenkiintoisin setti, eli suklaapizza. Kokeilemisen arvoinen ja varmana tulen tekemään tännekin samantapaista. Alareunassa vasemmalla Kebab 2 Go oli myös yksi parhaimmista seteistä joita tuli maistettua. Maisteluannoksena vain hiukan suuri. En valita, söin kaiken. Vieressä Valion kojulla maisteltiin valmissoosista tehtyä pikkupurtavaa. Sirkulaattorilla valmistettu liha upposi mukisematta, pippurisoosi ei vakuuttanut. 


Deli&Deli oli kojuna jumittava ja tarjosin maisteluun ankankoipea rilleten muodossa rapean patongin päällä. Kaikki kyseistä herkkua syöneet tietävät, että sen kohdalla nälkä kasvaa syödessä. Ankankoipia säilykkeenä ei ehkä iske kaikkiin mutta ennakkoluulot narikkaan sillä kysessä on mahtava tuote. 


Parasta antia niin ammattilaisille kuin ihan tavallisillekin kotikokeille tarjosi muistaakseni Korpelan lihamies. Äijä nykytti veitsellä possukaisen n.9minuutissa paloiksi. Näytti helpommalta kun oikeasti on. Ihailin veitsenkäyttöä, mahtavaa raaka-aineen tuntemista ja tarkkaa jälkeä. Laskekaahan montako sikaa teurastetaan kahdessa 8 tunnin vuorossa kun n.9min ja 30sek laskettu aikaa per ruho. Mahtava ja erittäin opettavainen show.


Ja se odotetuin miitti olikin miehen kanssa joka on varastanut hiustyylini vai menikö se toistepäin? Tomi Björck oli hauska naama ja hyvä esiintymään. Tomi sai teinityttöjen ihailut ja minä vihat, koska otin eturivin paikan ja säntäsin ekana kuvaan. Tästä suuttuneena eräs naisfani otti Tomista paremman kuvan ja suurensi mahaa ja poskiani jollain ihme konstilla. Ainoa ostos messuilta Tomin uusin kirja nimeltä "Björck" jossa on mielettömän stydejä reseptejä kotikokeille ja vähän kokeenemmillekin löytyy vaikka mitä. Tomi ja Turunmies väsäsivät pirun hyviä maistiasia Osso Buccosta ja cremolatasta Myllärin Osastolla.

4 kommenttia:

 1. KIvat kuvat ja olisi ollut kiva olla tuolla.Veljeni oli siellä esittelemässä italialaista ruokatukkuaan (rafloille suunnattua)joten ihan senkin puolelsta olisi ollut kiva käydä tuolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti poikkesinkin veljesi kojulla. Tuut sitten ens vuonna :-)

   Poista
 2. Hyvä meininki! Harmi, ettet päässyt jo torstaina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmittaa kyl että jäi torstai väliin. Mielellään olis teiän kanssa kierrelly rasteja.

   Poista

Aina on kiva jos kommentoit