Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

tiistai 12. maaliskuuta 2013

Olut Brownies. Parempaan en pysty.

Maistuisko pala taivasta? Kai sielläkin olutta ja suklaata on?
 
 
Idea tähän brownieen lähti duunissa lauantaina, kun tarjoilioiden vuoropäällikkö mietti, että voisiko ylijääneitä alkoholeja käyttää keittiöllä esim. jälkkäreihin. Siitä sain idean, että tummaa olutta voisi laittaa brownien sekaan. Netti oli pullollaan ideoita ja ohjeita moiseen herkkuun.  Lähdin duunista ja pyöräni takakumi meni päreiksi (vasta 6 kerta tänä vuonna!!). Taluttelin sitten fillaria muutaman kilometrin ja selailin puhelimella mukavan ohjeen. Tämähän on erään tuntemattoman ja nimeltä mainitsemattoman J.Oliverin, vai sanoisinko Jamie O:n respetiikkaa.
 
Kun on kyse Jamiesta voi laatuun luottaa, niin myös nyt. Hieman kyllä muokkailin määriä, mutta mitään sen kummempaa en lähtenyt muuttamaan.
 
 
 
Brownie on kyllä niin oma suosikki jälkkäreissä, jo sen helppouden takia. Lisäksi maku on mitä parhain, ja nyt miljoonien brownie kokeilujen jatkoksi tein sen parhaimman. Guinness olut sopi kyllä aivan täydellisesti tähän. Kun katsot yllä olevaa kuvaa, niin voitko väittää ettet ole koskaan sortunut tuossa vaiheessa "maistelemaan" sulaa suklaata? Ihan vain "tarkistaaksesi maun"
 
 
Tällä voi saada juron Suomi-miehenkin herkuttelemaan muutakin kuin höyrymakkaraa perävako vilkkuen shellin baarissa. Mainitsee vain, että taikinassa on bissee. Eikö?
 
 
Olut Brownies
 
200g Tummaa Suklaata (70%)
150g Voita
Hasselpähkinöitä
 
Sulata suklaa & voi vesihauteessa sileäksi massaksi. Lisää sekaan murskatut pähkinät.
 
3 Munaa
2-2,5dl Vehnäjauhoja
1tl Leivinjauhetta
2rkl Kaakaojauhetta
2dl Sokeria
2dl Guinness-tai muuta tummaa olutta
 
Vatkaa munien rakenne rikki. Yhdistä kuivat aineet ja muna. Lisää sekaan suklaa ja olut. Sekoita huolella sekaisin ja lado vuokaan.
 
Paista 180 asteessa. Itellä riitti n.20-25min, vaikka alkuperäinen ohje väittää 30-35min. Kokeile välillä tikulla, mikäli tikku on kuiva, on brownie valmis.
 

15 kommenttia:

  1. Tottahan se suklaan laatu täytyy tarkistaa :DDD Ja monta kertaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä joku tarkastaa sitä laatua jo ennen sulattamista :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos :) kannattaa kyllä tehdä,oli niin hyvää. 20x30 cm vuoka.

      Poista
  3. no ei kai kukaan tän parempaan pysty!

    VastaaPoista
  4. Voi, miten onkin herkullisen ja pehmeän ja, mainitsinko jo, herkullisen näköinen... Juuri sopivasti tulee suklaatoimitus kotiin tänään... vaikka jääkaapissa on kyllä poikien koristelemaa salmiakkitäytekakkua, ehkä me pärjäämme sillä tänään ja vaihdamme suklaaseen vasta huomenna ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis herkullisen näköinen? Et tainnu mainita :) Salmiakkitäyte kuulostaa kyl tosi hyvältä. Kerran syöny sitruuna-salmiakki juustokakkua,ja hyvää oli!

      Poista
  5. Häytyy kokeilla jossain vaihesssa. Olut on kyllä monikäyttöistä :)

    VastaaPoista
  6. Olut ja suklaa ne yhteen sopii.:) Ihan tajuttoman herkullisen näköistä jälleen kerran.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos,kiitos :) ja sopi kyllä yhteen,oot oikeessa

      Poista
  7. Tässäpä oiva yhdistelmä! Maistuiko olut selkeästi valmiissa brownieissa?

    VastaaPoista
  8. kyllä maistui,mutta voisi maistua enemmänkin. Seuraavaksi käytän stouttia,mutta kyllä nää guinnesitkin oli tosi maistuvia.

    VastaaPoista

Aina on kiva jos kommentoit