Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Sanokaa "Possurulla" kun haluatte hyvää...

Hmmm.. Slurps?
 
 
Muistuttaisin tuosta Snellman skabasta, jossa blogini on mukana mukavasti 2.sijalla. Nyt on loppukirin paikka, joten käykääpä antamassa äänenne!
 
Oikein raikasta sunnuntaita kaikille teille. Ulkona aurinko pistelee parastaan ja pieni, napakka pakkanen yrittää vielä kirpaista. Silloin alkaa tekemään mieli jotain pirullisen hyvää. Sisäinen sikani alkaa tikittämään. Siinä ei muu auta kuin ruveta työstämään sikaa pekoniin.
 
Tiedättekö tunteen kun ruoka onnistuu lähes tulkoon täydellisesti, ja se vieläpä tuottaa iloa silmälle? Hyvin harvoin mikään onnistuu täysin nappiin. Nyt taisi käydä niin. Ainoa asia joka ei mene nappiin on 3vuotias poikani. Pojalla kun on ollut kovaa kuumetta jo nyt 3 päivää peräkkäin. Poitsun yöunet on ollu mitä sattuu ja se tarkoittaa myös ettei minun ja äipänkään unet sen makoisampia ole. Eihän tuo nyt paha rasti meille ole, mutta pojalle kovin rankkaa. Silmistä näkee kuinka toinen on aivan poikki ja leipääntynyt sairasteluun. Jos ei unet ole ollut makoisia, niin ruoka on ainakin ollut. Mikähän siinä on, että meillä sairastetaan harvakseltaan, mutta silloin kun ollaan kipeinä, niin sitten kans ollaan ja kunnolla. Tulee kaikki takautuvasti.
 
Eli jos sunnuntain, tai minkä vaan päivän kunniaksi haluat kokkailla jotain helppoa, huoletonta ja silti kovinki näyttävää ruokaa possun ulkofileestä on tämä syytä laittaa korvan taakse. Mitä muuten edes tarkoittaa laittaa korvan taakse? En ole oikein ikinä tuota sisäistänyt. Oli miten oli, tässä ruoassa oli reippaasti makua, eikä mitään sen kummempia soosejakaan tarvittu. Pekoni ja possu yhdessä tarjoaa sopivasti rasvaa. Samaan pakkiin vielä fenkolia ja valkoviiniä sekä valkosipulia, niin sinne pohjalle tulee itestäänkin hyvää lientä.
 
Ja tässä vaiheessa on syytä kiittää muutamia tahoja, eli blogeja jotka ovat minun blogiani linkittäneet omalla sivullaan. Ainakin sellaiset kuin Andalusian Auringossa, Siskot Kokkaa, Kääpiölinnan Köökissä, Maistuis Varmaan Sullekin ja Maatuska Koo. Mikäli on muitakin, niin kiitän teitä kaikkia oikein reilusti. Kiitos myös kaikille ahkeraan kommentoimassa käyneille.
 
Tämän kuun arvonnassa onni suosi Minnaa ...Ja Kaikkea Muuta blogin takaa. Kun olin juuri menossa postittamaan kyseistä kirjaa, niin Minna ilmoitti, että oli saanut kirjan juuri toisaalta. Eli kirja jäi nyt ilman omistajaa. Jos olet kiinnostunut viineistä, ja haluat kyseisen Viinistä Viiniin kirjan niin hihkaise. Laitan kirjan postiin. Hoidan postikulutkin, joten jos ilmainen kirja kiinnostaa niin laita kommenttia.
 
 
Sitten se pääasia eli possurulla. Liikkele lähetään siitä että napataan laudalle leivinpaperia ja sen päälle n.1kg Possun ulkofilee pala. Leikataan se sivusta auki ja avataan. Eli kuin kirjan tai sanomalehden avaisi. Toinen pala paperia lihan päälle ja nuiji ohueksi, niin ohueksi kuin saat. Sitten vaan savupaprikat, valkosipulia murskana, rosmariinia ja oliiviöljyä päälle. Kieputtele liha mausteissa kunnolla. Hakkaa merisuola murskaksi ja leivitä kunnolla lihan pintaan.
 
 
Kääri possu rullalle kuin kääretorttu. Jos haluat rullailla eri suunnassa, niin fine! Tosin tällöin rullasi halkaisija on neljä metriä! Sitten paketti pekonia leivinpaperille johon mukavasti jäänyt öljyä ja mausteita. Possun päälle ja pekonit niskaan. Itse laitoin vielä possun ja pekonin väliin tuoretta basillikaa. Kääri vielä rullalle niin että koko komeus jää leivinpaperin sisään. Sidoin lihan vielä ensin paistinarulla. Paistinarua saa ainakin lihatiskiltä kun vaan pyytää. Purista päistä paketti tiukaksi. Anna maustua kylmässä hetken aikaa
 
 
 
 
Avaa leivinpaperikäärö ja sisältää tulee aivan järkyttävän herkullisen tuoksuinen pekoni-possurulla! Sitten vain uunipakkiin pohjalle 1-2 fenkolia paloina,merisuolaa,valkosipulia ja valkoviiniä sekä yrttejä. Lado päälle possu (paista possuun ensin kaunis väri pannussa. Isossa pannussa!) ja paista 150 asteisessa uunissa kaikessa rauhassa kypsäksi. Laitoin fenkolien päälle vielä raastettua appelsiinin kuorta. Appelsiini sopii mahtvasti fenkolin kanssa, mutta tässä ruoassa se oli aivan turhaa. Eli en suosittele. Moinen yhdistelmä on omiaan lohen kanssa.
 
 
n.1kg Possun Ulkofileetä
Tuoretta Rosmariinia
Tuoretta Basillikaa
Valkosipulia Murskana
1 Paketti Pekonia
1dl Valkoviiniä
1 -2 Fenkolia
3-4rkl Oliiviöljyä
1rkl Savupaprikajauhetta
1rkl Merisuolaa
Rouhittua Mustapippuria
 

16 kommenttia:

  1. Olipas hyvä, että mainitsit tuosta linkityksestä. Minä olen koko ajan kuvitellut, että olet myös sivulla esillä, kun kerran omalla suosikkilistallanikin... tulipahan päivitettyä :-)

    Tuo possurulla on taas kyllä ihan yliherkullisen näköinen. Ihan pakko varmaan kokeilla jossain välissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna. Kiva kuulla että siellä diggaillaan. Itse asiassa oon tilannu kans sun postaukset ja linkitän sut tohon etusivulle. Luulin kans et oon sen jo tehny :)

      Possurulla kyllä rokkas. Suosittelen kokeilemaan

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kirja on sitten sulle. Laita yhteystietos mulle laaksojnas@gmail.com

      Poista
  3. meilläkin juuri laitettiin possurulaa! tosin aprikoosisella kastikkeella eikä kyllä ollut yhtään noin houkuttelevan näköinen. Täytyy olla tuo pekoni joka sen niin muotovalioksi korottaa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos :) Aprikoosi kuulostaa hyvältä. En oo tietääkseni possun kanssa syöny,paitsi kuivattuna. Kyllähän tuo pekoni mukavasti ryhtiä tuo ja sit paistolankaa. Hyvin pysy koossa leikatessakin.

      Poista
  4. Kiitos kiitos :) Sun blogi on yksi mun lemppareista, joten tottahan täytyy linkki näkyvillä muillekin :D Toivotaan, että teidänkin pikkumies paranee pian!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Iitu,onpa kiva kuulla :) kyllä sunkin postaukset aina ilomielin tulee luettua! Pikkumies on jo pikkasen parempaan päin :)

      Poista
  5. Komean näköinen possurulla. Meillä mies söisi sen varmaan yhdellä istumalla.:)

    Eipä kestä kiittää. Tottahan sitä pitää muillekin vinkata missä kannattaa käydä.:) Täytyisi taas koittaa omaakin linkkilistaa päivitellä. Ja saa myös linkittää, jos tahtoo...;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi,kiitos. Kyllä tollasen rullan raavas mies syö vaikka aamupalaks :) mitä hittoa,sun blogi ei muuten oo tossa,kiitti et vinkkasit. Oot ekojen blogien joukossa joita tsekkailin ennen omaa blogin laittamista. Sori,asia korjataan heti :)

      Poista
  6. Kyllä rullaksi kääräistyssä ruuassa vain on sitä jotain. ;) Nam!

    VastaaPoista
  7. Toivottavasti tämä herkullinen possu sai pojan kunnon parempaan suuntaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parannuttu on 4 päivän kuumeeesta,ehkä juuri rulla paransi :)

      Poista
  8. Hyvältä näyttää (taas) :) ja varmasti makukin ihan kohdillaan!

    VastaaPoista

Aina on kiva jos kommentoit