Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

maanantai 4. maaliskuuta 2013

Suklaan & Chilin liitto, eli Chili Con Ragu

 
 
 
 
Tänään on vitsit vähissä. Ei sillä, että olisin muutenkaan mikään euroopan hauskin tapaus. Nyt vaan on vapaata duunista ja saan niskaani jonkin viruksen. Nyt sitten vaan maataan ja ollaan kuumeen kourissa. Jollakin oudolla tavalla sain kuitenkin tehtyä ruoan, jonka päätin tehdä jo perjantaina, mutta koska aikaa ei ole ollut niin nyt sain sen aikaiseksi. En edes muista koska viimeksi olen tätä syönyt. Suklaalla kruunattua versiota en koskaan aiemmin. Harmi, niin hyvää kuin se muidenki mielestä olikin, niin oma ruokailu oli risainen. Hyvä kun pystyi pöydässä istumaan, äkkiä maha täyteen ja viltin alle sohvalle. Noh, jäipä huomisellekin.
 
 
 
Chili Con Ragu
 
700g naudan rintaa/lapaa
400g Naudan jauhelihaa
1prk Cambpells Tomaattikeittoa
1prk Kidneypapuja (300g)
1-2 Punaista chiliä
1 kuivattu punainen chili
Jalapenoja
1 Punainen paprika
2 Punasipulia
1-2 Yksikyntistä Valkosipulia
2 limeä kuorineen ja mehuineen
2 lihaliemikuutiota
2dl punaviiniä
1/2dl Balsamicoa
1rkl Ruokosokeria
1tl Kuminaa
1tl Murskattuja korianterin siemeniä
1tl Savupaprikaa
Reilusti kuivattua Oreganoa & Basillikaa
Suola & Pippuri
80g Suklaata (70%)
 
 
 
Ruskista rinta/lapa pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla ja siirrä sivuun. Ruskista sitten jauheliha ja siirrä sivuun.
 
Freesaa sipulit,chilit,jalapenot ja paprikat sekä mausteet pannulla. Lisää sekaan balsamico, tomaattikeitto, punaviini ja tilkka vettä tarvittaessa. Lisää myös kaikki kuivat yrtit. Murskaa sekaan lihaliemikuutiot ja lopuksi lisää sokeri. Anna kiehahtaa kunnolla. Anna porista miedolla lämmöllä 15min. Lisää vielä Limen kuoret raasteena sekä mehut.
Kaada koko seos lihojen päälle pataan. Nosta pata 200 asteiseen uuniin ja anna olla 15min. Laske lämpö 150 ja anna muhia 2h. Laske vielä 100 ja anna muhia 1-2 tuntia.
 
Ota pata uunista ja lisää sekaan suklaa rouheena. Laita kansi kiinni ja anna suklaan sulaa sekaan. Tarjoa pata tortillojen,salaatin ja Creme Fraichen kanssa
 
 
... Ja Blogini Helmikuun arvonnan voittajaksi arpa arpoi Minnan, ...Ja kaikkea muuta blogin takaa. Minna onkin kyl tosi ahkeraan käyny kommentoimassa, joten kiitos.
 
Kiitos myös jokaiselle joka on sivuilla poikennut,liittynyt lukijaksi, kommentoinut ja linkittänyt blogiani omalla sivullaan. Kiitos & Kumarrus teille!
 
Olette siis kaikki mukana tämän kuun arvonnassa. Katsotaan kuka voittaa seuraavaksi
 
Viinistä Viiniin kirja lähtee siis Minnalle
 
 

20 kommenttia:

  1. Naudan rinta ja lapa ovat aina houkuttelevia. Hyvältä tämä näytä. Nyt päästä irti viiruksesta ja tee meille omenaherkun :D
    Ei ole vielä osallistuja. Jos olet ainoa, olet varmasti ykkösenä!!!!!
    :D :D :D

    http://sokerivaltakunta.blogspot.fi/2013/03/maaliskuun-ruokahaaste.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos ;) Joo, kyllä mä jonkun taas kehittelen sinne haasteeseen. Älä huoli, varmasti osallistuu muitakin bloggaajia :D

      Poista
  2. Voi ei, pilasit hyvän suklaan. No ei vaan, hyvältä näyttää ja kuulostaa, mutta toivottavasti jätit muutaman palan jälkkäriksi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Chilistä tuli muuten mieleen että Fazerin Thin Maya on muuten herkullista tummaa suklaata!

      Poista
    2. Itse en kyllä diggaile raakana tuosta 70% suklaasta,mutta suolaisen ruoan kruunuksi se on mitä oivallisin :) Ei jääny jälkkäriä :) mut kiitti vinkistä,pitää etsiä talteen tota Thin Mayaa

      Poista
  3. Suklaata on pakko vielä joskus kokeilla jossain tällaisessa. Mielenkiintoista testata aina erilaisia makuyhdistelmiä.:)

    Pääsin kuin pääsinkin antamaan äänen makkarakisassa.:) Facebookin puolelle jo laitoinkin, että ääni annettu, mutta sehän pitääkin minut näköjään nimettömänä kommentoijana. Huominen meneekin sitten rattoisasti pähkäillessä miten saan nimen kommenttiin mukaan. Tämä päivä meni tykkäyksiä ihmetellessä. Ei vanha koira tahdo oppia uusia temppuja...;D Vaikka ei tuo sanonta tunnu koirien kohdalla pitävän paikkaansa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos äänestä :) kyllä tuon facebookin nopeasti oppii. Onko sulla oma profiili ja blogin sivu erikseen. Jos on niin oikeassa yläreunassa on "rataksen" kuva josta voit valita että kommentoitko omalla vai ryhmän nimellä. Mulla on oma profiili ja siihen liitettynä tuo ryhmä (nimellä safka,joka piti olla bloginkin nimi,onneksi vaihdoin nimen,koska julkaistiin se safkaa kirja)

      Ja kyllä,suklaata kannattaa kokeilla suolaisessa. Esim.hirveä ja suklaa-punkkusoosia tai juuriki kanalle ja naudalle chilin kanssa

      Poista
  4. Sivujasi seuratessa tulee aina nälkä tai ainakin mieliteko, niin hyvännäköisiä annoksesi ovat

    VastaaPoista
  5. Totahan pitää kokeilla!

    ps. meidän ruokaviikko oli tällainen http://www.shoptravelfood.blogspot.com/2013/03/meal-deal.html

    VastaaPoista
  6. OI, mitä herkkua. Suklaa on kyllä ihanaa kastikkeissa.
    Niin, ja kiitos arvontavoitosta - kaipailetko kenties osoitetta ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeba! Voisit laittaa osoittees laaksojnas@gmail.com onnea! Toivottavasti palkinto on mieluinen ;)

      Poista
  7. Suklaan ja chilin liitto on mitä parhain;aina kun teen suklaata lisään sitä jonkun verran ,joskus enemmän,joskus vähemmän. Vaikken syökään lihaa,niin täytyy sanoa että herkulliselta kuulostaa! Ja onnea Minnalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitti ;) Eiks tän periaatteessa vois tehdä kasvissyöjällekin mieluisaks korvaamalla vaikka lihan munakoisolla ja kesäkurpitsalla? Eiks se ois ihan jees ;) suklaa & chili on kyllä kavereita. Pitää kokeilla jäätelöönkin joku kerta

      Poista
  8. En ole koskaan kokeillut suklaata ruoassa, vaikka kovasti sitä kehutaan. Ehkäpä joskus uskaltaudun. Pikaista paranemista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt sitten äkkiä korjaamaan asia. Tällä on ruoalla on hyvä alottaa ;)

      Poista
  9. paranemisia sinne- näyttää kyllä varsin mainiolta paranteluruoalta...!

    VastaaPoista
  10. Erittäin toimiva resepti, nyt uunissa jo toista kertaa kuukauden sisään, heppa toiminu molemmilla kerroilla lihana. Mutta, reseptissä ei mainita papujen lisäystä missään vaiheessa, ite oon laittanut samalla ku tiputtanut lämmöt 150.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loistavaa ja kiva kuulla,että tykkäät. Papujen kohdalla tosiaan on jääny kirjottamatta. Ihan oikeassa vaiheessa oit ne silti laittanut :-)

      Poista

Aina on kiva jos kommentoit