Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

lauantai 12. huhtikuuta 2014

Grillattua ananasta & ViskikinuskiaJoskus tuossa ennen joulua jo lähdin mukaan DanSukkerin kanssa kehittelemään juttuja. On kokeiltu glukoosiasiirappia ja siitä After Eight Semifeddoa. Sitten väsäiltiin hillosokerin kanssa ja siitä syntyi churroja ja suklaahilloa, nyt viimeisenä mutta ei vähäisimpänä oli fariinisokeri. Fariinisokerista tulee ensimmäisenä mieleen kinuski.

Kinuskiin saattoi päätyä jokunen muukin mukana ollut blogi mutta minä virittelin oman kinuskini viskillä. Peruskinuskia on kiva viritellä vaikkapa oluella tai juurikin viskillä. Myös lakritsi on tullut kokeiltua ja hyväksi todettu. 

Tuntuu hieman koomiselta kirjoitella postausta grillatusta ananaksesta ja kinuskista vaniljajäden kera kun katsoo ulos pimeään iltaan. Varsinkin kun ulkona tuulee ja vettä sataa, lämpötilakin on maksimissaan plussan puolella. Näissä olosuhteissa ei edes mielikuvitus kehitä kesää. 

Toinen syy miksi päädyin tähän löytynee työrintamalta. Olen nimittäin suunnittelut tämän jälkiruoan tulevalle kesälistalle joka meillä starttaa näillä näkymin jo muutaman viikon päästä. Jaksan uskoa, että tästä tulee se kesän juttu meidän talossa. Viskikinuskissa on sellaista piilevää äijävoimaa. Eikä se ole pelkästään karvanaamojen juttu, varmasti myös kauniimpi sukupuoli innostuu siitä. Eli tässä nyt samalla paljastetaan hiukan hommaa myös työni puolesta. 

Jos kesä fiilis ei ole vielä oikein iskenyt tai kuvittelet kesää jäätävän räntäsateen seassa, niin kyllä tässä omanlainen fiiiis on natustella viskikinuskia ja katsella ulos ikkunasta kuinka ihmiset kärvistelevät kylmässä. 

Grillattu ananas

1 kokonainen ananas
ruokosokeria

Lohko ananas annospaloiksi ja pyörittele ruokosokerissa. Grillaa grillissä, uunissa vastusten alla tai paista parillapannulla muutama minuutti.

Viskikinuski

200g fariinisokeria
200g kermaa
20g voita
loraus Jack Danielsia

Lisää sokeri ja kerma kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä poreillen n.10min. Nosta liedeltä ja lisää viski ja voi. Sekoita kunnolla sekaisin. Anna jäähtyä kylmässä kädenlämpöiseksi tai kylmäksi. Ananas on myös kuuma joten kinuskin ei ole pakko olla. Tarjoa kinuski grillatun ananaksen ja vaniljajäden kera.

Yhteistyössä Dan Sukker kanssa


2 kommenttia:

  1. Viskikinuski kuulostaa kyllä hyvältä vaikken viskistä muuten välitä. Grillattua ananasta täytyy taas pian tehdä.

    VastaaPoista
  2. Meillä grillataan kesäisin aina rommissa marinoitua ananasta. Pitää joku kerta jättää rommi pois ja tehdä lisukkeeksi viskikinuskia.:)

    VastaaPoista

Aina on kiva jos kommentoit