Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

maanantai 28. huhtikuuta 2014

Helppo & Nopea Vappubrunssi


Vappuna kuuluu lipittää simaa ja natustella munkkeja suupielet sokerissa. Auta armias jos näitä asioita ei ole tarjolla. Tosi puritaanit myös jaksavat nähdä vaivaa ja väkertää tippaleipiäkin. Minä olen joutunut joskus vääntämään n.tuhat tippaleipää kerralla ja sen jälkeen innostukseni tippaleipiin on käytännössä haudattu kokonaan. 

Tietyt perinteet on kyllä tippaleipäkammosta huolimatta säilytän ja simalla läträäminen kuuluu myös tänä vappuna kuvioihin ja siinä sivussa varmasti natustellaan munkki jos toinenkin. Olen kuitenkin viikon lomalla duunista ensimmäistä kertaa 3 vuoteen joten aion myös oikoa kokkailuhommissa.

Tämä tarkoittaa helppoja, vähätöisiä kokkailuja ja leipomispuolessa joko sävytän vastuun muille tai korkeintaan tuenlähileipomon munkkeja ja ostan myös vapputorilta simani. Vappubrunssin voi koota myös helpolla, eikä pöydässä tarvi notkua 20 erilaista herkkua. Paitsi, jos innostusta riittää kokkailla. Näin lomalla kuitenkin haluan minimoida osallistumiseni kokkailuun.

Meillä otettiin juuri ennen lomaa varaslähtö vappuun yhteistyössä Blogiringin ja Pauligin kanssa. Tarkoituksena oli rakentaa pieni vappupöytä jonka seurana nautitaan myös Pauligin kahvia. Pauligilta on tulossa Suomen markkinoille myös uutta laitetta joka varmasti miellyttää kahvin ystäviä. Uusi laite kantaa nimeä Cupsolo Lattensia joka on jatkumoa edelliselle Cupsolo-mallille. 

Paulig cupsolo kilpailuun voit osallistua täällä.

Jaa oma herkkuhetkesi Instagramissa tai Twitterissä,  joko julkaisemalla kuvan tai videon hashtagein  #cupsolobrunssi ja@PauligFi  ja osallistu kisaan.  Kilpailu aika on 28.4-15.5.2014 Osallistuneiden kesken arvotaan brunssihetki ystävien seurassa ja lisäksi Paulig Cupsolo Lattensia –kapselilaitteen.

Mutta jos kaipaat vappuusi jotain helppoa ja vähtöistä ruokaa, niin sekin on helppo hoitaa. Minun minikokoisessa brunssipöydässä oli alkuun kylmäsavulohitahnaa ja rapeaa patonkia. Kylmäsavulohitahna on pettämätön kevät & kesäruoka joka valmistuu minuutissa. 

200g kylmäsavulohta
1prk Creme Fraichea
1 silputtu punasipuli

laita kaikki ainekset blenderiin ja aja tahnaksi. Dippaile patonkia tahnaan.

Lämpimän puolen sai hoitaa aivan loistava Helsingin Makkaratehtaan Merquez makkara (lammasmakkara) jolle tein kyytipojaksi jeeralla,kurkumalla ja inkiväärillä maustettua hapankaalia. Makkaran ja hapankaalin kanssa dippailtiin pitaleipiä. Tarviiko edes sanoa, että oli ihan liian hyvää kamaa? Aikaakaan ei tarvitse turhaa kuluttaa.

1 Merquez per naama
1 paketti Rasilaisen Hapankaalia
1prk smetaaa
1tl jeeraa
1tl inkivääriä
½tl kurkumaa

sekoita hapaankaali, mausteet ja smetana pannulla, anna hautua kannen alla n.10min. Grillaa sillä välin makkarat ja lämmitä pitaleivät.




Jälkiruoaksi setti joka on jo kallellaan kesään mutta taipuu helposti myös kevääseen. Eli mansikoita, balsamicokastiketta ja mascarponea. Aivan mieletön setti ja aikaa tähänkin hurahtaa muutama minuutti.

1 rasia mansikoita
1purkki Mascarponea
1dl kermaa
½dl sokeria

vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sokeri ja mascarpone. Vatkaa sekaisin.


½dl Balsamicoa
½dl sokeria

Kiehauta balsamico ja sokeri. Lisää sekaan mansikat ja kieputtele pannulla sekaisin.
Tarjoa mansikat mascarponen ja kahvin kera.

Mutta hei, oikein pirun hyvää Vappua kaikille lukijoille ja kanssabloggaajille! 

 
yhteistyössä Blogiringin ja Paulig kanssa

1 kommentti:

  1. Minä olisin ollut ihan myyty tuolla brunssilla. Hapankaali ja mascarponemansikat ovat herkkujani.

    VastaaPoista

Aina on kiva jos kommentoit