Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

maanantai 4. elokuuta 2014

Näihin tulee himo!! Quesadillat


Joskus elämä ja ruoka osaa olla rosoista ja vaatimatonta, kuin katsoisi kaikkea rosoisen filtterin läpi, mitään kaunistelematta. Juuri niihin elämän vaatimattomiin hetkiin on onneksi olemassa Quesadillat. Quesadilla tuo minulle mielleyhtymän piirakkaan siinä mielessä, että molemmat toimivia ratkaisuja kun halutaan päästä eroon jääkaappiin unohtuneista jutuista tai lounaan tai eilisen ruoan jämistä. 

Nimittäin Quesadilla on mukavan autenttinen ruoka ja se sopii niin aamu-kuin iltapalaksi, lounaaksi tai välipalaksi.Tortillalätyn lisäksi tarvitset vain lihan,kalan,kanan tai kasviksen ja salsan. Loppu on jo pröystäilyä! Minä paukuttelin revityn härän jämillä ja kotitekoisella Chipotlesalsalla. Lisäksi revittelin oikein jääkaapissa lojuneella juustonkannikalla ja ok, latoin myös marinoitua punasipulia koska vanha satsi oli saatava pois kun tein uutta.

Salsaa ei ole pakko laittaa sisään. Kuulemma se alkuperäinen versio oli vain lihalla täytetty tortillalätty joka taitettiin ja  paistettiin molemmin puolin. Sitten lättyä vain dippailtiin salsaan. Ei sekään huonolta kuulosta. Minä laitoin salsan sisään ja lopuksi dippailin ranskankermaan. Nyt saa valita!



Mitään sen kummempaa reseptiikkaa ei tämä setti kaipaa. Sinulla on kuitenkin muutama hyvä vaihtoehto valmistaa tätä herkkua:

1. Kuumenna 2 pannua kuumaksi. Täytä tortillalätty haluamallasi täytteellä ja kruunaa salsalla. laita toinen lätty päälle ja nosta kuumalle,öljytylle parilalle/valurautapannulle ja paina toisella pannulla littanaksi jonka olet kuumentanut. N.10sek.per puoli (olettaen että täytteesi oot lämmittänyt ennen lättyjen paistamista)

2. Ota tortillalätty laudalle ja täytä puolet lätystä ja käännä toinen puolisko päälle. Näin sinulla on puoliympyrän mallinen tortilla. Paista 2 pannun avulla niin kuin yllä kirjoitin. Itse tein tällä tyylillä.

voit myös valmistaa ne uunissa pellillä ja laittamalla päälle toisen kuuman pellin ja jonkin painon, esim. painavan valurautapannun/padan. paista 225 asteessa muutama minuutti.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä voit toki hoitaa homman grillissä. 


Oikeastaan tärkein asia tässä on saada pinnasta mukavan rapea ja sisälle mehukas täyte. Se ei taitoa vaadi, vain riittävän kuuman pannun/uunin. Voit myös dippailla Quesadilloja creme fraicheen ja salsaan.


8 kommenttia:

 1. Voi nam, näyttää kaikessa yksinkertaisuudessaan aivan äärettömän hyvältä. Täyte valinnat herautti veden kielelle..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.Siihen tämä kulminoituu: yksinkertaisuuteen. Ja mikäs sen parempaa :-)

   Poista
 2. Kylläpäs näyttää hyvältä!

  VastaaPoista
 3. Herkun näköistä, näitä voisi testata.

  VastaaPoista
 4. Hei,

  Käyppäs katsoon tätä blogia. "Esittelin" juuri sinut hänelle, kun kaveri haki grillipitsan pohjan ohjetta. Teillä on jotenkin samantyyppinen meno, vaikkakin eri näkövinkkelistä. Tykkään teistä molemmista :-) :-).

  http://homeiswhereveripark.blogspot.co.uk/

  A.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänks,oli hyvännäköistä settiä ja hyvä meininki :-)

   Poista

Aina on kiva jos kommentoit