Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

tiistai 9. huhtikuuta 2013

Kevät Salaatti, eli appelsiiniravioleja ja loimulohta

 
Kevättä rinnassa vai miten se menikään. Hienolta näytti viikko sitten, toissa päivänä paukutti lumisateet pakkasien kera. Nyt on taas ihan hyvä suunta, aurinko paistaa ja pikkasen on viileää. Näillä ilmoilla kuitenkin haluaa syödä jo jotain tulevan kesän juttuja. Ja päivän tärkein uutinen on se, että minut valittiin mukaan keittiömestarikoulutukseen,yeah!! Nyt pompitaan ilosta ja opiskellaan 1,5vuotta lisää.
 
Koska viimeksi kokkailemani gnocchit oli keitettynä mitä sattuu, ja jouduin ne sitten pannulla paistamaan & gratinoimaan uunissa. Lopputulos oli kuitenkin hyvä ja nyt otin revanssia vähän samalta alueelta. Tällä kertaa innostuin kyhäämään ravioleja, koska jälejllä oli sopivasti 2 kanamunaa ja kaapissa tietty aina vehnäjauhoja. Muuta ei sitten suolan ja oliiviöljyn lisäksi taikinaan tarvittu.  Gordonin savunieriä-appelsiinisalaattia selatessa tuli idea tehdä siis savukalaa ja appelsiinin lisäksi vielä appelsiinituorejuusto ravioleja. Voin vain sanoa, että NAM! Täydellinen makupari,siis appelsiini ja kala. Savunieriän sijasta ostin kuitenkin vähä stydimpää kamaa eli loimulohta! Kalan hinta kyllä sai leuat taas notkumaan. Meinaan savunieriän ja loimulohen kohdalla eurojen elohopea nousi 23,90 €/kg!! Hyväähän se oli, mutta hinta on jo todella härski. Tähän lasketaan vielä se, että tämän vuoden puolella ruoan hinta tulee nousemaan 4-5% lisää. Argh!
 
 
Raviolien ohje on uskoakseni rajuimman tekohymyn omaavan Aki Wahlmanin käsialaa. Pirkkamiehen nikseillä mentiin ja nyt meni kaikki nappiin. Sori Hans, Aki johtaa nyt 1-0! Raviolit pähkinänkuoressa:
 
4 annosta
 
2 munaa
3dl jauhoja
 2rkl oliiviöljyä
 1,5tl suolaa
 
Yhdistä munat ja öljy kunnolla sekaisin. Lisää jauhot osissa ja upota kädet massaan ja vaivaa kunnolla 10min, näin saat loistavan sitkon. Pakkaa taikina kelmuun ja anna olla ainakin tunti jääkaapissa.
 
 
 Muotoile taikinasta pötkö ja leikkaa se 3 osaan ja sen jälkeen joka palasta leikkaa vielä 3-4 palaa. Kauli ohueksi ja täytä appelsiinitäytteellä.
 
150g Maustamatonta Tuorejuustoa
1 appelsiinin raastettu kuori
ripaus suolaa
 
yhdistä kaikki ja anna maustua hetki
 
 
Muotoile haluamaasi muotoon. Ole tarkka että raviolit on kunnolla kiinni, niin ei tarvi keittäessä kirota kun täyte valuu ulos. Itse menin ihan perus old school mummola mallilla. Keitä suolasessa vedessä osissa n.10min tai kunnes nousevat pintaan. En tiedä teinkö sitten euroopan nopeimmat raviolit, mutta omani nousi pintaan jo parissa minuutissa. Valmiita ne ei olleet, joten annoin olla vielä sen 6-8min. Tarkista siis kypsyys yhdestä "koepalasta" ennen syömistä. Varo, sisällä oleva juusto on tosi kuumaa ;)
 
Nautiskele raviolit loimu/savukalan, rucolan, appelsiinilohkojen ja oliiviöljyn kera. Jos et ole kokeillut, niin suosittelen todellakin kokeilemaan. Aivan takuuvarma yhdistelmä kotikeittiössä ja idean vien mukanani myös duuniin.
 

ps. muistuttelen vielä tuosta huhtikuun ruokahaasteesta, jossa aiheen on suklaa. Käy tsekkaan ja lähe mukaan.

16 kommenttia:

  1. Oih,loimulohta ,saispa sellaista! Ihanan näköiset ja kuuloiset raviolit! Appelsiini on kyllä niin hyvä makulisä vaikka missä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Appelsiini on kyl loistava,mutta ensimmäinen kerta kun yhdistin sen kalaa. Aivan huippu yhdistelmä :)

      Poista
  2. Onnittelut!:) Hieno juttu, että pääsit koulutukseen. Siitähän hyödymme me muutkin, kun saamme täältä entistä parempia reseptejä ja vinkkejä.;) Pirkkakokki voitti sitten gourmetkokin, ei hullumpaa.:D Hyvän näköinen on annos. Olen joskus useampi vuosi sitten tehnyt ravioleja aurinkokuivatuilla tomaateilla ja mozzarellalla. Ihan kelvollisia tuli, mutta on jäänyt ainokaiseksi kokeiluksi, vaikka mielessä on ollut tehdä uudelleen. Aika posketon hinta loimulohella! Korkean hinnan vuoksi tuleekin aina ostettua vain kala kokonaisena tai fileenä, ja valmistettua itse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos,kiitos :D

      Pirkkamies tosiaan veti pidemmän korren. Yksinkertaisuus oli valttia... Jälleen!

      Mozzarella & aurinkokuivattu tomaatti on yhdistelmä on tosi hyvä. Mun lempparipizza on juurikin ne 2 asiaa yhdessä.

      Ja kyllä tuo ruoan hinta on jo ryöstöä

      Poista
  3. Kyllä kuulostaa superhyvältä! Kaikki missä on appelsiinia uppoaa mulle varmasti! :D
    Raviolit on kokeilematta, helpon kuuloiset ohjeet saavat aina innostumaan mutta sitten se jotenkin unohtuu..
    Eikä se ole mikään tekohymy, ei voi olla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tää oli kyllä todella helppo ohje ja hyvä taikina tuli.

      se on teennäisin aito hymy jota oon nähny :D se on koko ohjelman kohokohta,kerran itseasiassa oon nähny et hymyä ei irronu ollenkaan.

      Poista
  4. Onnittelut koulutuspaikasta.
    Tämä resepti on niin hyvä, että menee lähiaikoina kokeiluun.

    VastaaPoista
  5. Ihanan näköinen resepti. JA onnea !

    VastaaPoista
  6. Onnittelu!!! Ja ihana näköinen annos, raviolit on itsellä gnocchien lisäksi kokeilematta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos,kiitos :D Raviolit teki täällä kyllä kovemman vaikutuksen kun gnocchit. mutta ei muuta kuin kokeilemaan ja uutta oppimaan.

      Poista
  7. onneeta! meillä tulossa ensi viikolla pelmeneitä, joita tuossa ensi kertaa pyöräyttelin. josko sitä seuraavaksi uskaltautuisi sitten ihan oikeeta pastaakin tekemään...!

    VastaaPoista
  8. Hitsi,pelmeneitä ei ole tullu vielä kertaakaan tehtyä,ainakaan en muista että olisin tehny. Jään sitten odottamaan sun ohjetta :D pastaa on helppo tehdä,hieman jauho pöllyää mut niin pitääkin :)

    VastaaPoista

Aina on kiva jos kommentoit