Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

tiistai 16. huhtikuuta 2013

Kevättä Pastassa, eli pastaa tsatsikin hengessä

....Raikasta....
 
 
 
Nyt kun on edes pikkasen valoa ulkona ja ilmakin alkaa jo mukavasti lämpenemään voi tuota meininkiä alkaa siirtämään myös lautaselle. Täällä se tulee kuin itsestään. Ensimmäiset merkit on siis ilmassa. Ruokaan alkaa tulemaan väriä, raikkaampia makuja ja ehkä hieman kevyempiä raaka-aineita. Grillikausi tosin murskaa ainakin jälkimmäisen. Lisäksi kummasti tekee mieli heräillä jo aikaisin vaikka olisikin ollut töissä myöhään. Vaikka ei ne kelit vieläkään mitään iha huippu kevät kelejä oo ollu, niin kummasti siihen jo keho valmistautuu. Entäs se pakollinen viime hetken laihdutus ennen kesää? Enää 2kk? - ihan sama, ny ei vaan jaksa! Onko kellään samoja mietteitä?
 
Koska nyt on kovasti joka suunnasta tyrkytelty kurkkua, minttua ja sitruunaa. Oli siis aika kantaa oma korteni kekoon, ja koska myös lehdetkin tästä yhdistelmästä kirjoittavat löytyi heti ideaa. Tähän herkulliseen ruokaan nappasin ideoita uusimmasta Glorian ruoka&viini lehdestä, jossa oli kuva pastasta jonne oli lastuttu kurkkua,kaiketi minttua ja jogurttia. Loppu piti kehitellä itse.
 
Aloitin keittämällä pastan ( tekisi mieli lisätä perään Al Dente, mutta se tuo liikaa mieleen Sikke Sumarin)ja tekemälä "tsatsikin"  Eli yhdistämällä turkkilaista jogurttia,inasen raasettua valkosipulia, raastettua kurkkua (josta on siemenet poistettu),lorauksen sitruunamehua ja suolaa & pippuria. Annoin maustua hetken kylmässä ja näin oli tsatsiki hoidettu.
 
Vaikka ruoassa ei ollut tippakaan, tai muruakaan lihaa, niin ihmettelin miten ihmeessä annosa oli niin täyttävä. Maha tuli todellakin täyteen, ja oli mitä ajattelin: Raikasta, Erilaista ja Täyttävää!
 
On ollut myös kiva huomata kuinka moni on jo lähtenyt mukaan Huhtikuun ruokahaasteeseen. Jos siis suklaa ohjetta löytyy ja haluat mukaan, niin käy tsekkaamassa.
 
 
 
Raikas Viherpasta Tsatsíki
2:lle
 
Tagliatellea
1dl Tuore/pakasteherneitä
Puolikas kurkku suikaleina
 
 
tsatsiki:
 
n.1 Sitruunan kuorta raastettuna
n.1 Sitruunan mehu
Raastettua kurkkua
1 kynsi raastettua valkosipulia
Suolaa & Pippuria
2-3rkl Turkkilaista Jogurttia
 
100g Fetaa
1rkl Silputtua Tuoretta Minttua
 
Keitä pasta ja tee tsatsiki (ohje ylempänä jos et jaksanut lukea alkulätinöitä )
leikkaa kurkku esim. Juustohöylällä pituussuunnassa ohuiksi,pitkiksi suikaleiksi. Laita kurkkusiivut astiaan kaada päälle sitruunamehua loraus ja tilkka vettä, anna marinoitua hetki.
 
Yhdistä pasta,kurkkusuikaleet,herneet ja tsatsiki. Murusta päälle reilusti fetaa, raasta hieman sitruunankuorta ja puserra loput sitrrunamehut. Silppua päälle vielä tuoretta minttua. Nauti!

14 kommenttia:

  1. Huomisen ruokaongelma ratkesi! Sikke tietty sanoisi myös, että lisää suolaa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo Sikellä on aina samat jorinat!

      Bon appetit :) Hyvää pastaa oli

      Poista
  2. Raikkaat kuvat raikkaasta pastasta.:)

    VastaaPoista
  3. Hei nam mikä pasta! Täytyy heti testata mitä italialainen tästä sanoo, avokadopasta kuulemma maistui lämpimälle mojitolle (mitkä ei tietenkään tarkoita etteikö se olisi uponnut ihan kiitettävällä tahdilla).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja uskoisin että tällä tekee Italialaisenkin iloiseksi :)

      Poista
  4. Minä just tänään söin italialaisessa paikassa pastaa ,jossa oli sitruunaa(ja paljon muutakin) sitruunan lisäys pastaan tekee siitä tosiaankin raikkaan makuisen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävinkin kurkkimassa ne teidän uudenvuoden herkut :) ja hyvältä näytti. Sitruuna sopii kyl tosi hyvin myös pastaan

      Poista
  5. Vau, onpa herrrrrkullinen resepti! olen suuuuuuri tzatzikifani :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti,kiitti :) nyt vaan pastat kiehuun ja tzatzikit sekaan,nam!

      Poista
  6. On se hyvä, että kevät löytyy edes pastasta, kun ulkona ei oikein näytä keväiseltä... Pieni shokki oli palata kotiin viikonloppureissulta, kun sunnuntai vietettiin auringonpaisteessa ja 25 asteen lämmössä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa takaisin todellisuuteen :) ja jos kevättä ei ole,se on tehtävä itse lautaselle :D

      Poista
  7. Kiva ja keväinen oivallus! Täytyy yrittää ehtiä osallistua haasteeseen, viimetipassa kuten aina ;D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä Minna,mukaan vaan! Helposti ehdit vielä. Parempi myöhään kun ei milloinkaan ;)

      Poista

Aina on kiva jos kommentoit