Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

tiistai 30. huhtikuuta 2013

Vappu on churroja baileys-suklaalla ja savupossua!

 
 
 
 
Klara Vappen ja silleen! Huhtikuun Ruokahaasteen voittajaksi selviytyi jälleen Keittiössä,Kotona ja Puutarhassa blogi ja Snickers kakku, toiseksi komeasti Chilisuklaa juustokakulla Essim ja kolmanneksi Andalusian Auringossa ja tropiikin suklaa. Onnea, ja katsotaan mitä kivaa voittaja meille keksii toukokuussa haasteeksi. Kiitos kaikille osallistujille aivan loistavista suklaa resepteistä.
 
Vapun kunniaksi meillä nautitaan ainakin churroja ja baileys-suklaadippiä. Poitsu innostui toissapäivänä tekemistäni churroista niin paljon, että uusi satsi on tehtävä huomenna. Poitsun suklaadippi tosin ei sisällä Baileysia. Churro taikina ohje on duunipaikalta pöllitty ja sen avulla saat huippu churroja 
 
Churro taikina
 
6,6dl vettä
175g voita
1rkl sokeria
1tl suolaa
6,6dl vehnäjauhoa
6 kanamunaa
 
Kiehauta kattilassa vesi,sokeri,suola ja rasva. Lisää joukkoon jauhot ja sekoita kunnolla lastalla kokoajan. Nosta pois liedeltä ja anna jäähtyä kunnolla, lisää sitten vasta munat kunnolla vatkaten. Laita taikina pursotin pussiin ja pursota  n.10cm pötköjä. Uppopaista 180 asteessa muutama minuutti. Itse vedin rasvakeittimellä parvekkeella ja loistavaa tuli. Tästä määrästä tulee sellanen 50 churroa varmaan
 
Baileys Dippi
 
200g suklaata
1/2 dl Baileysiä
 
Laita vesi kiehumaan kattilaan.laita päälle metallikulho. Murskaa suklaa kulhoon ja lisää sekaan Baileys. Kun vesi kiehuu, niin sammuta liesi, mutta jätä kattila liedelle ja anna suklaan sulaa. Näin saat parhaimman lopputuloksen.
 

 
Lämpimäksi herkuksi on hyvä nauttia vaikka supisuomalaiseen tyyliin possua, savustettuna tietenkin. Possulle suosittelen omenapuuta savustukseen, toki myös leppäkin käy oikein hyvin. Lisäksi savupaprikalla ja savusuolalla maustettuja artisokan sydämiä, sekä uuniomenoita. Toimii! Vieläkin olen ihan täpinöissäni viime grillireissun pekoniin kääristystä ja grillatusta valkohomejuustosta. Sitä meillä syödään ainakin taas huomenna! Tai ainakin minä syön. Ohje täällä.


 
Savustettua possua
 
1kpl possun sisäfileetä putsattuna 700- 800g
 
Mausteseos:
Savupaprikajauhetta
kuivattua oreganoa
kuivattua timjamia
Currya
hunajaa
savusuolaa
 
Hiero maut possun pintaan ja paista pannulla väri pintaan. Laita possu 170 asteiseen uuniin ja paista n.10-15min. Laita possu savustuspönttöön jossa on pohjalla haluamasi lastut ja 1-2 sokerinpalaa. Savusta kypsäksi ja nauti.
 
 

 
OIKEIN HYVÄÄ VAPPUA TEILLE KAIKILLE!

8 kommenttia:

  1. Mukavaa vappua! Churrokset olivat varmaankin tosi hyviä tuon suklaasoossin kanssa!

    VastaaPoista
  2. no tämä churroresepti pöllitään heti meidänkin arkistoihin :-) oikein ihanata työväen juhlaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Nyt saa pölliä ja maistuvia churro hetkiä :)

      Poista
  3. Siis vau, mahtavaa että minun kakkuni tuli toiseksi kisassa! :) Churrot kuulostaa hyvältä, vähän vaihtelua tavallisiin vappumunkkeihin. Meillä tehtiin donitseja, mutta upposivat niin nopeasti parempiin suihin etten kerennyt edes kuvaa ottaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ihmettele,olihan se loistava kakkunen :D munkeilla on tapana kadota yllättäen ;)

      Poista
  4. Churrot ovat ihania - vaikka meidän viime kokeilumme muuttuikin vähän toisen maan toiseksi herkuksi... hyviä olivat kuitenkin ! BAileys-suklaa kuulostaa kanssa vähn liian hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. churrot kyllä maistui,eikä suklaasoosiakaan yhtään jäänyt,kumma juttu :D

      Poista

Aina on kiva jos kommentoit